Ден преди официалната премиера на Cyberruck – най-голямото събитие за

...
Ден преди официалната премиера на Cyberruck – най-голямото събитие за
Коментари Харесай

Мъск счита, че ИИ ще достигне нивото на човешкия мозък след по-малко от 3 години

Ден преди формалната премиера на Cyberruck – най-голямото събитие за Tesla през последните четири години – Илън Мъск даде изявление с дълготрайност час и половина на срещата на върха DealBook 2023. В него предприемачът показа огорчението си, разгроми рекламодателите, даде препоръки по отношение на четенето на метафизичен есета, само че очевидно преднамерено съвсем не засегна своя електрически пикап, който милиони почитатели чакат от 2019 година насам.

Въпреки това Мъск не можа напълно да премълчи старта на всеобщото произвеждане на кибермобила: „ Това ще бъде най-голямата премиера на артикул, който надалеч ще надмине всичко останало през тази година„, сподели той и не доразви тематиката. Разбира се водещият конференцията, журналистът Андрю Соркин, бе подготвил доста по-остри въпроси. Например въпроса за напускането от X на редица огромни рекламодатели поради хипотетичното антисемитско изявление на Мъск в притежаваната от него обществена мрежа.

Мъск отговори на тази въпрос в типичния си жанр, като безусловно напсува тези рекламодатели – компании като Disney, IBM и Apple и по този метод ги посъветва да популяризират другаде. Самият той въобще не се тормози, че тяхното овакантяване на платформата може да убие Twitter, който той купи за 44 милиарда $ и преименува на X. И незабавно изпрати много необикновен привет на Боб Айгър, основен изпълнителен шеф на The Walt Disney Company, който седеше измежду публиката.

По принцип Мъск се извини за своя пост, като сподели че се случва несъзнателно да каже нещо неуместно, само че това не повлия на рекламодателите.

След това милиардерът си спомни за сложното си детство и за екзистенциалната си рецесия на 12-годишна възраст, когато си задава въпроси за смисъла на живота и невъзможността да бъде благополучен. Всичко това е довело Мъск до главния му извод и съвет: „ не би трябвало да четете Ницше в тийнейджърска възраст„.

След това той мина към своите хитови тематики: колонизирането на Марс, разгадаването на тайните на Вселената, заплахите на новите технологии. Ситуацията към OpenAI нямаше по какъв начин да бъде подценена. Мъск и преди е изразявал опасенията си по отношение на безотговорното създаване и потребление на изкуствения разсъдък като цяло. Говорейки за случилото се в OpenAI, Мъск призна, че е „ много обезпокоен, че те са разкрили някакъв рисков за човечеството детайл на изкуствения интелект„.

Мъск е угрижен за скоростта, с която компанията прокарва нововъведенията в AI сферата. Той предвижда, че технологията на генеративния изкуствен интелект може да доближи равнище на решение на проблемите, сходно с това на човешкия мозък – така наречен общ изкуствен интелект (AGI) – след по-малко от три години.

„ Имам смесени усеща към Сам [Алтман] “, сподели Мъск. – Пръстенът на властта може да поквари всеки човек. “

Най-богатият човек на Земята приключи диалога с политика. Първо, той към момента е засегнат, че не е бил поканен в Белия дом на срещите по отношение на електрическите коли, и второ, той е срещу синдикатите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР