Държавният департамент на САЩ одобри потенциална сделка с България за

...
Държавният департамент на САЩ одобри потенциална сделка с България за
Коментари Харесай

САЩ одобриха продажба на бронирани машини за България за $1.5 млрд.

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди евентуална договорка с България за продажба на 183 бронирани машини " Stryker " и обвързвано с тях съоръжение за българската войска, заяви Анадолската организация. Американската организация за съдействие в отбранителната сигурност (DSCA) е уведомила в петък за това Конгреса във Вашингтон. Според Пентагона цената на възможния контракт е $1.5 млрд. 
 
Договорът ще е с корпорацията " General Dynamics ", като към този момент не е известно по отношение на него да са предлагани някакви офсетни съглашения, добавя известието. Става дума за машини с разнообразно предопределение, в това число бронирани машини за пехотата, командни и медицински.
 
Одобрението от Държавния департамент не значи, че е подписан контракт или, че са завършили договарянията за такава поръчка. В текста категорично се показва, че и упоменатата цена не е окончателната, а е " за най-високата оценка на количеството и доларова стойност въз основата на предварителните условия ".
 
" Актуалната доларова стойност ще бъде по-ниска според от крайните условия, утвърждението за бюджетни разноски и подписаните съглашения за продажба, в случай че и когато бъдат завършени ", се показва още в известието.
 
" Предложената продажба ще поддържа външната политика и задачите на националната сигурност на Съединени американски щати като помогне да се усъвършенства сигурността на съдружник от НАТО, която е мощ за политическа непоклатимост и стопански прогрес в Европа ", се споделя в известието.
 
" Тя ще усъвършенства способността на България бързо да разполага пехотните си елементи и да разпростира силите си (...) за укрепване на личната си защита и за въздържане на районни закани. България няма да има усложнения в усвояването в армията си на това съоръжение и услуги ".
 
В известието се изяснява, че за реализирането на препоръчаната договорка е нужно 20 представители на компанията да посетят България за период от 24 месеца за логистична поддръжка, образование и помощ при сглобяването на съставените елементи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР