Дългият 82,4 метра ферибот може да превозва до 300 пътници

...
Дългият 82,4 метра ферибот може да превозва до 300 пътници
Коментари Харесай

MF Hydra: Първият в света ферибот, задвижван с течен водород влиза в експлоатация

Дългият 82,4 метра ферибот може да транспортира до 300 пасажери и 80 транспортни средства, като ще се движи с до 95% по-малко годишни въглеродни излъчвания

Емил Василев преди 41 секунди 0 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Маринов - 19:03 | 31.03.2023

Да, смарт телефонът ви потвърдено ви подслушва, само че има метод да го спрете

IT НовиниЕмил Василев - 16:30 | 31.03.2023

Турция показа изтребителя от последващо потомство „ TF-X “ и стелт дрона „ Anka-3 “

IT НовиниДаниел Десподов - 10:16 | 01.04.2023

Стартираха невронната мрежа FreedomGPT – ИИ без лимитирани и ограничения за осведомителна сигурност

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Първият в света ферибот, задвижван с течен водород, създаден от норвежката компания Norled към този момент е в употреба.

Норвежката морска администрация издаде позволение за корабоплаване на ферибота MF Hydra, се споделя в прессъобщение на компанията от петък.

„ След доста разработки и проби в този момент с неспокойствие чакаме да посрещнем пасажерите на борда за пътешестване с нулеви излъчвания сред Хелмеланд и Несвик. “

заяви Ерленд Ховланд, основен софтуерен шеф на Norled

От началото на годината Norled тества системата, а през последните седмици Норвежката морска администрация даде окончателното си позволение. Фериботът ще пътува в Норвегия по триъгълен маршрут сред Хелмеланд, Скипавик и Несвик.

Дългият 82,4 метра MF Hydra, който беше доставен през 2021 година, може да транспортира до 300 пасажери и 80 транспортни средства. Той ще може да се движи със скорост от 9 възела с помощта на своите две горивни кафези с мощ 200 kW, два генератора с мощ 440 kW и два подрулващи устройства Schottel.

Фериботът разполага с контейнер за предпазване на водород с размер 80 кубични метра, което би трябвало да му разреши да понижи годишните си въглеродни излъчвания с до 95%.

Norled работи с редица задгранични сътрудници, с цел да реализира до този значим стадий. Водородните системи на борда са доставени от немската компания Linde Engineering. Дейн Балард е изобретил горивните кафези, които употребяват водород за генериране на сила.

Оборудването и завършването на кораба бяха отговорност на систематичния интегратор SEAM. Обхватът на автоматизацията за водородната система също е възложен от SEAM.

Батериите за MF Hydra са обезпечени от Corvus Energy, а фериботът е получил утвърждение от Det Norske Veritas (DNV).

„ Фактът, че бизнесът и управляващите работим дружно, с цел да улесним развиването на нови технологии, ще даде на Норвегия конкурентно преимущество и може да обезпечи основа за нови работни места, като в същото време направи работата в морската промишленост още по-вълнуваща. “

заяви генералният шеф на Корабоплаването и навигацията Кнут Арилд Харейде

Понастоящем единствено Norled и галактическата промишленост употребяват течен водород като гориво, ето за какво дебютът на MF Hydra съставлява забележителен софтуерен прогрес за морския бранш, настояват от компанията.

Според прессъобщението на компанията, планът бележи забележителна повратна точка за Norled и за Норвегия, защото демонстрира по какъв начин взаимната работа с държавното управление и бизнеса може да докара до софтуерен прогрес и да даде преимущество.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР