Новият подход преодолява основните пречки пред свръхсветлинните скорости. Научно откритие обещава

...
Новият подход преодолява основните пречки пред свръхсветлинните скорости.
Научно откритие обещава
Коментари Харесай

Отвъд скоростта на светлината: „положителната енергия“ поставя началото на ерата на междузвездните пътувания

Новият метод преодолява главните спънки пред свръхсветлинните скорости.

Научно изобретение дава обещание нова епоха в междузвездните пътувания, като прави допустима технологията за пътешестване със свръхсветлинна скорост. Работата на екип от Лабораторията за проучвания по приложна физика в Ню Йорк, управителен от Джани Мартире и Джаред Фукс, съставлява реформаторски метод към казуса за „ деформационните мотори “, които теоретично биха могли да компресират и уголемяват пространство-времето, позволявайки на транспортен съд да пътува сред обособените точки в пространството с невероятна скорост.

Основният проблем с „ warp “ моторите, разказан в публикация от 1994 година от Мигел Алкубиер, е потреблението на „ негативна сила “ и екзотични частици, което към момента е единствено теоретична идея. Най-новото проучване на Applied Physics обаче предлага опция – система, основана на „ позитивна сила “, която не нарушава известните закони на физиката и може да обезпечи проектирането на постоянен „ warp балон “.

По създание warp балонът съставлява сферична конструкция, която обкръжава кораба и се задвижва от гравитацията на своята обвивка. Това основава нужния подтик, с цел да може пространството към кораба да се свива и уголемява, което разрешава пътешестване със свръхсветлинна скорост без резултата на ускорението върху пасажерите. Според Фукс тази система е доста по-безопасна и по-ефективна от съществуващите модели галактически кораби.

Освен това екипът е създал софтуера Warp Factory, който им разрешава да симулират пространство-времето на warp мотора и да оценят нужните енергийни условия. Този инструмент е наличен за всеки, с цел да го изтегли и употребява, което прави допустимо технологията да бъде по-широко проучена и доразвита.

Въпреки това остават въпроси по отношение на ръководството на варп балона, изключително във връзка с първичното ускоряване и забавянето в края на пътуването. Както отбелязва Мартире, актуалните модели единствено поддържат балона постоянен при непрекъсната скорост и са нужни още проучвания за основаване на пълностоен „ мотор “.

Въпреки техническите провокации, които към момента би трябвало да бъдат преодолени, откривателите са уверени, че бъдещите нововъведения в региона на пътуването с warp са неизбежни.

„ Човечеството публично, математически, е на път към междузвездното пътешестване “,

заявява Мартире, като акцентира, че към този момент съществуващите към сегашен ден технологии могат да бъдат приспособени и усъвършенствани за постигането на тази цел.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР