През последните години бизнесът на Sony със смартфони преживява доста

...
През последните години бизнесът на Sony със смартфони преживява доста
Коментари Харесай

Sony представи Xperia 10 VI с издължена форма, широки рамки и чип Snapdragon 6 Gen 1 за €399

През последните години бизнесът на Sony със смарт телефони претърпява много сложни времена. Въпреки това японската компания от време на време пуска нови устройства, които доста наподобяват на своите прародители.

Във връзка с това през днешния ден Sony показа Xperia 10 VI – смарт телефон от междинен клас, който резервира издължената форма и минималистичния дизайн, следени в моделите от предходно потомство.

Новото устройство е разполага с 6,1-инчов OLED екран с Full HD+ резолюция (1080 x 2520 пиксела). Използван е панел със съответствие на страните 21:9 и периодичност на освежаване 60 Hz. Екранът е предпазен от механични повреди благодарение на Corning Gorilla Glass Victus. В зоната над екрана е ситуирана 8-мегапикселова предна камера – необичаен случай в актуалния свят, когато камерата е ситуирана върху рамката, а не в изрез в екрана.

Sony Xperia 10 VI е поместен в пластмасов корпус, който се състои от 50 % рециклирана пластмаса. В задната част на корпуса е ситуирана двойна камера, която съчетава 48-мегапикселов главен датчик с оптична стабилизация на изображението и 2-кратно хибридно нарастване (еквивалентните фокусни дистанции са 26 мм и 52 мм) и 8-мегапикселов широкоъгълен модул с еквивалентно фокусно разстояние 16 мм. Поддържа се снимане на 4K видео със скорост до 30 фрагмента в секунда.

Усъвършенствана с нови функционалности с изкуствен интелект, системата на камерата автоматизирано контролира настройките за по-добра работа. Освен това модифицираното приложение на камерата вкарва снимане на селфита без ръце и усъвършенстван потребителски интерфейс за нощни селфита.

Xperia 10 VI се базира на 8-ядрен микропроцесор Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 (с четири Cortex-A78 ядра с периодичност до 2,2 GHz и четири Cortex-A55 ядра с периодичност до 1,8 GHz). За графичната обработка е очакван ускорител Adreno 710. Устройството е оборудвано с 8 GB RAM памет и 128 GB памет за предпазване. Източникът на сила е батерия с потенциал 5000 mAh с поддръжка на бързо зареждане до 30 W. Според компанията, тя би трябвало да издържи до 2 дни с едно зареждане.

Xperia 10 VI ще работи с Android 14 и ще получи 3 съществени актуализации на Android и 4-годишни актуализации на сигурността.

Дизайнът включва слот за microSD карта и типичен 3,5 мм жак за слушалки, а корпусът на смарт телефона е резистентен на прахуляк и вода по стандарта IP68. Купувачите ще могат да избират сред черни, бели и сини цветови разновидности на корпуса. Xperia 10 VI ще се предлага на цена от 399 евро от средата на юни тази година.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР