Често стопаните на декоративните породи кучета смятат, че могат да

...
Често стопаните на декоративните породи кучета смятат, че могат да
Коментари Харесай

Колко често трябва да се разхожда йоркширски териер?

Често стопаните на декоративните породи кучета считат, че могат да ги извеждат на открито доста рядко, само че това не е напълно по този начин. Всяко едно куче желае физическа интензивност, като при едни тя е по-голяма, а при други - по-малка. Именно по тази причина, в случай че сте решили да си вземете йоркширски териер, тогава е значимо да знаете освен по какъв начин да храните кучето, само че и какъв брой постоянно е належащо да го извеждате. Защото, повярвайте, храненето на йоркширския териер, напълно не е единствената ви грижа.

Кога за първи път да изведете йорки на разходка?

Желателно е да го извършите по-рано, а не да чакате. Така ще можете да го научите на:

- Ходене по дребна и огромна потребност на открито, а не в дома ви;

- Социализация на кучето;

- Разбиране с другите животни и да не се опасяват от тях.

През първите дни е по-добре да ги носите повече на ръце, като първоначално можете да изведете на разходка йоркширския териер към дома ви, а след 2-3 дни да отидете и в близкия парк. Можете да го извеждате даже 5-6 пъти дневно, в случай че времето е хубаво. Важно е да знае, че вие сте до него и няма от какво да се опасява, до момента в който не свикне с разходките.

 Йорки

Не по-малко значимо е да го приучите и към внезапните звуци, които може да чува по време на разходките - лай на други кучета, кряскане на децата и други. Ако не извършите това, то питомецът ви ще се плаши даже от най-малките странични шумове и това ще травмира душeвността му.

Колко време можете да разхождате огромните йоркширски териери?

Времеви ограничавания не съществуват, само че тук е значимо че не трябва да се разхождате с тях единствено на ръце, само че и да ги пускате да се разхождат. Ако свикнат да са единствено покрай стопанина си, то тогава това ще им пречи при бъдещите ви старания да ги социализирате. Те ще се плашат от околната среда и даже могат да се закачат с хората или другите животни, макар че са дребни. Поради това, че крачетата им са доста дребни, те бързо се измарят, по тази причина въпреки всичко е добре периодичен да ги вземате на ръце.

Важно е да се ориентирате съгласно потребностите на кучето ви. Вие сами ще видите, когато йоркширският териер се умори и желае да се прибере. Най-често им стигат разходки от към 15-20 минути, с цел да свършат потребностите си и да подишат малко чист въздух.

Не би трябвало да пренебрегвате това и да ги оставяте да вървят единствено на кучешка пелена или в кучешка тоалетна в дома ви, само че е добре да имате и тази опция, в случай че по една или друга причина от време на време не можете да ги изведете. Трябва да обучите йоркширския териер от най-ранна възраст на тези кучешки хигиенични привички.

Изисквания откъм сигурността

Мястото, където ще извеждате на разходка йоркширския териер би трябвало да е безвредно - да няма ями, разрушени стъкла или други рискови предмети. Не бива да ги пускате от ръцете си, в случай че в близост има други едри породи кучета, както и да ги пускате да се разхождат без каишка.

Не би трябвало да им давате да скачат от по-високи места, защото имат дребен и доста сензитивен скелет, като и най-малката височина може да е рискова за тях. Важно е и да ги научите на главните кучешки команди като " Не може ", " Ела " и други.

 Йоркширски териер

Йоркширският териер се усеща некомфортно, в случай че времето на открито е студено. В този случай те имат потребност от специфични кучешки облекла и обувки, защото в противоположен случай могат да замръзнат и да настинат.

Можете да ползвате и дъждобрани, в случай че на открито времето е дъждовно, с цел да не се намокри козината на йоркширския териер. Ако пък времето е доста топло, тогава не трябва да ги оставяте дълго на директна слънчева светлина, тъй като могат да получат топлинен или безоблачен удар.

Старайте се да спазвате съответен режим на деня при развъждането на йоркширския териер, като включително и да го извеждате по едно време. Важно е от най-ранна възраст да приучите кучето си на ред и дисциплинираност, с цел да нямате проблеми по-късно.

След всяка разходка наложително мийте лапите на кучето и ги проверявайте за кърлежи, които са доста рискови.

Ако и вие желаете да сте притежател на йорки, вижте разгласи и цени за йоркширски териер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР