За повечето хора не подлежи на съмнение фактът, че котката

...
За повечето хора не подлежи на съмнение фактът, че котката
Коментари Харесай

Кучешка тоалетна за дома - предимства и недостатъци

За множеството хора не предстои на подозрение фактът, че котката върви до тоалетна в дома, където се отглежда, до момента в който кучето има потребност от извеждане на открито, с цел да свърши физиологичните си потребности.

Кучата се ориентират по миризмата, която са оставили други четириноги преди тях и там избират своето място да се изходят и те самите.

Тези постановки не престават да важат и през днешния ден за едрите и междинните по величина породи лаещи домашни любимци, а изключението са дребните кученца, които на растеж постоянно са по-малки от котка, също така са деликатни и елементарно се простудяват през зимата. За тях съществува вид да се направи домашна кучешка тоалетна.

Кога кучето може да употребява домашна тоалетна?

За множеството породи кучета в избран миг се постанова да има вкъщи тоалетна за четириногия домакински питомец. Тези случаи са следните:

- Малки породи кучета-играчки, за които постоянното извеждане на открито може да бъде рисково заради разнообразни причини

- Малките кутрета от всякаква порода в моменти преди имунизация и след нея, когато е добре да не бъдат извеждани навън

 Кучешка тоалетна за дома - преимущества и дефекти

- Лоши атмосферни условия, които са неподходящи за мънички, голи породи кученца

- Ако притежателят е болен и няма кой да изведе кучето за угаждане на естествените му нужди

- Ако животното е болно, възвръща се след интервенция или се прави рехабилитация, която изисква непрекъснато престояване в домашна среда

- Кучето е прекомерно възрастно и му е мъчно постоянно да излиза навън

Ясно е, че съществуват доста обстановки, при които краткотрайно или непрекъснато се постанова четириногият домакински любим да употребява тоалетна вкъщи.

Предимства на кучешката тоалетна вкъщи

- Научава кученце на хигиенични навици

- Избягват се неприятните миризми и неприятните изненади в пространствата на дома

- Лесно разчистване на изпражненията

- Кучешката тоалетна е за неведнъж употреба

Недостатъци на кучешката тоалетна

 Кучешка тоалетна за дома - преимущества и дефекти

- Не е подобаваща за едри кучета и за множеството междинни породи

- Макар че кучетата са интелигентни същества, за доста от тях е извънредно да удовлетворяват естествените си потребности вкъщи и отхвърлят да употребяват тоалетна

- Някои естествени тоалетни като легените с пясък се оказват несполучливи като вид за домашна тоалетна за куче, в случай че са пластмасови, тъй като пластмасата всмуква всевъзможни миризми и отстраняването им става невъзможно

Обикновено е належащо доста самообладание и неизменност, с цел да се приучи кучето да употребява домашната тоалетна. Специалистите предизвестяват това в никакъв случай да не става с насила и санкции. Важно е също по този начин да бъде определена подобаваща като материал, конструкция и позициониране тоалетна за лаещия ни питомец. Тоалетните с кучешка трева намират най-хубав банкет измежду четириногите.

Прочетете също и за памперсите за кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР