BNP Paribas Open, финалЕлена Рибакина – Арина Сабаленка 7-6(11), 6-4Елена

...
BNP Paribas Open, финалЕлена Рибакина – Арина Сабаленка 7-6(11), 6-4Елена
Коментари Харесай

Елена Рибакина спечели титлата в Индиън Уелс


BNP Paribas Open, край
Елена Рибакина – Арина Сабаленка 7-6(11), 6-4


Елена Рибакина завоюва първата си купа от категория WTA 1000 в кариерата. Световната №10 победи Арина Сабаленка на финала в Индиън Уелс със 7-6(11), 6-4. По този метод тя взе своя реванш за провалянето от същата съперничка на финала на Australian Open тази година, а триумфът я праща напред в международната класация и в понеделник публично ще бъде №7.

Дългите и напрегнати геймове се трансфораха в стандарт за първия сет. До 4-4 двете си размениха по брейк, само че имаха много компликации в подаванията си. Накрая се стигна до тайбрек, в който Рибакина съумя да се наложи със 7-6(11).

Първата част продължи 79 минути, а в нея Сабаленка направи 10 двойни неточности. Опонентката ѝ се нуждаеше шест сетбола (четири на личен начален удар), с цел да успее да завърши частта.

След почивката международната №10 осъществя ранен брейк на нула, а по-късно затвърди за 2-0. Последваха моменти, в които и Сабаленка, и Рибакина трябваше да отразяват брейкболи, само че състезаващата се за Казахстан тенисистка продължи да държи разлика в резултата.

Рибакина проби за 5-2 и сервираше за купата, само че позволи рибрейк на нула. Това единствено я забави от задачата, като при 5-4 тя имаше нова опция да довърши международната №2 и от втори опит съумя – 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР