Във Великотърновска област през изминалата седмица е регистриран само един

...
Във Великотърновска област през изминалата седмица е регистриран само един
Коментари Харесай

Бум на варицела във Великотърновска област

Във Великотърновска област през миналата седмица е регистриран единствено един случай на коклюш. Заразено е дете на 9 години от свищовското село Овча могила.

" Касае се за дете с постоянен имунизационен статус за възрастта. Спрямо контактните лица в класа не са подхванати противоепидемични ограничения, заради дълготрайно неявяване на детето от учебно заведение и изминал период на карантината ", разясняват здравните експерти.

В региона не престават да работят и краткотрайните имунизационни кабинети за имунизация против коклюш на бременни дами. През предходната седмица имунизации са направени на две бременни, съобщи " Фокус ".

Отчита се и  взрив на варицелата  през втората седмица на май.  Случаите в района единствено за интервала 7-12 май са 31.  Най-много са инфектираните в община Елена – 24, в Търновска община има четирима болни, а в Свищовско – трима.

Здравните управляващи твърдят, че обстановката не е притеснителна.

През предходната седмица в региона са регистрирани още два случая на скарлатина, четири на ентероколити, три на туберкулоза, един на Ковид-19, 14 на остри респираторни болести.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР