ТОКИО (AP) — Азиатските акции бяха смесени в приглушена търговия

...
ТОКИО (AP) — Азиатските акции бяха смесени в приглушена търговия
Коментари Харесай

Фондов пазар днес: Азиатските акции бяха смесени в приглушена търговия, след като Уолстрийт едва се помръдна

ТОКИО (AP) — Азиатските акции бяха смесени в приглушена търговия във вторник, откакто борсовите показатели в Съединени американски щати бяха едва изменени преди публикуването на данните за инфлацията.

Японският бенчмарк Nikkei 225 набъбна с 0,3% до 38 287,41. Австралийският S&P/ASX 200 се намали с 0,4% до 7723,10. Южнокорейският Kospi се повиши с 0,2% до 2731,62.

Китайските пазари бяха постоянни преди предстоящото известие от администрацията на Байдън за повишение на митата върху вноса от Китай. Hang Seng в Хонконг се намали с по-малко от 0,1% до 19 096,65, до момента в който Shanghai Composite също загуби по-малко от 0,1% до 3 147,54.

Инвеститорите следяха за знаци за инфлацията, с цел да преценяват посоката на икономическия напредък, както и силата на $.

„ Днес бележи значим ден както за Германия, по този начин и за Съединени американски щати, защото те са подготвени да разкрият значими стопански данни “, сподели Лука Сантос, пазарен анализатор в ACY Securities, като се базира на данните за потребителските цени от Герман...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР