Евентуалните рискове, които могат да възникнат заради използването на технологии

...
Евентуалните рискове, които могат да възникнат заради използването на технологии
Коментари Харесай

Официални представители на САЩ и Китай ще обсъдят рисковете от изкуствения интелект

Евентуалните опасности, които могат да зародят поради потреблението на технологии с изкуствен интелект (ИИ), ще обсъдят през днешния ден в Женева публични представители на Съединени американски щати и Китай, съобщи ДПА. 

 

Разговорите няма да бъдат " ориентирани към каквато и да е форма на техническо съдействие ", обяви във Вашингтон почитан представител на американската администрация, поискал да остане неизвестен. 

 

" Целта на диалозите е да бъде оценен възможният риск (от потреблението на изкуствен интелект - бел. ред.) и да бъде разисквано по какъв начин да бъде обезпечена сигурността ".

 

Китай е трансформирал развиването на ИИ в главен народен приоритет. Управляващите в Пекин от ден на ден постановат технологиите с изкуствен интелект, в това число и в бранша на сигурността, добави американският представител. Той уточни, че администрацията във Вашингтон е уверена, че тези дейности на Китай " подкопават националната сигурност на Съединени американски щати и на съдружниците им ".

 

Вашингтон е приел " целенасочени решения ", с цел да отговорят на тези опасности. Високопоставеният представител на администрацията на Съединени американски щати уточни, че делегацията на неговата страна ще изрази още веднъж своята угриженост по отношение на този въпрос при срещата си с китайските представители. 

 

Днешните диалози в Женева се организират, откакто предишния ноември президентите на Съединени американски щати и Китай - Джо Байдън и Си Цзинпин, се срещнаха в щата Калифорния. Двамата водачи оповестиха тогава, че се възнамеряват двустранни диалози по отношение на рисковете, свързани с потреблението на ИИ, напомня ДПА. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР