Базираният в Париж портал за туристически услуги Liligo събра информация

...
Базираният в Париж портал за туристически услуги Liligo събра информация
Коментари Харесай

Кои са европейските градове с най-висока туристическа такса

Базираният в Париж портал за туристически услуги Liligo събра информация за туристическата такса, която събират най-посещаваните европейски градове като подсети на туристите къде нощувките им ще се оскъпят в допълнение с най-голяма стойност, оповестява Daily Mail.

През този летен сезон най-вече туристите ще са принудени да доплащат за нощувките в Майорка, Ибиза, Форментера, Барселона и Рим. Така, отседналите за седмица в 5-звезден хотел на Балеарските острови, ще платят в допълнение 28 евро, а в 3-звезден - 14 евро. Определената от локалните управляващи туристическа такса в Майорка, Ибиза и Форментера е 4 евро на човек в 5-звезден хотел, 3 евро - в 4-звезден, 2 евро - в хотели с 2 и 3 звезди и 1 евро в хостелите, къмпингите и къщите за посетители.

Нощувка в 5-звезден хотел в Барселона се оскъпява с 2.25 евро поради градската туристическа такса, в 4-звездните - с 1.1 евро, с 0.65 евро - в местата за настаняване с по-ниска категория. В останалата част на Каталуня туристите заплащат 2.25 евро за 5 звезди, 0.9 евро - за 4 звезди и 0.45 евро за всички останали. В Рим първокласното настаняване се оскъпява с цели 7 евро поради локалната туристическа такса. Неапол, Венеция и Флоренция " глобяват " туристите с сред 3 и 5 евро, а в Милано - с сред 2 и 5 евро.

Експертите на Liligo разясняват, че разнообразието в европейските градове е огромно. Например, в Амстердам, Берлин и Кьолн таксата доближава 5% от цената на настаняването, в Айндховен - 3.5%, в Ротердам - 4.5%. За сметка на това в Мюнхен няма туристическа такса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР