ВАШИНГТОН (AP) — Двупартийна група от четирима сенатори, водена от

...
ВАШИНГТОН (AP) — Двупартийна група от четирима сенатори, водена от
Коментари Харесай

Сенатори настояват за спешни разходи в размер на 32 милиарда долара за AI след приключване на едногодишния преглед

ВАШИНГТОН (AP) — Двупартийна група от четирима сенатори, водена от водача на болшинството Чък Шумър, предлага Конгресът да похарчи най-малко 32 милиарда $ през идващите три години за създаване на изкуствен интелект и слагане на защитни ограничения към него, пишейки в нов отчет, оповестен в сряда, че Съединени американски щати би трябвало да „ впрегнат опциите и да се оправят с рисковете “ на бързо разрастващата се технология.

Групата от двама демократи и двама републиканци споделиха в изявление във вторник, че въпреки от време на време да не са съгласни по отношение на най-хубавите пътища напред, е неотложно да се откри консенсус с набиращата скорост технология и други страни като Китай, които влагат съществено в нейното развиване. Те се стопираха на набор от общи рекомендации за политиката, които бяха включени в техния отчет от 33 страници.

Въпреки че всяко законодателство, обвързвано с ИИ, ще бъде мъчно за приемане, изключително в година на избори и в разграничен Конгрес, сенаторите споделиха, че са незабавно нужни регу...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР