Юбилейната изложба ВОДАТА НА ЖИВОТА“ на Александър Ангелов се открива

...
Юбилейната изложба ВОДАТА НА ЖИВОТА“ на Александър Ангелов се открива
Коментари Харесай

Юбилейна изложба живопис „Водата на живота“ на Александър Ангелов

Юбилейната галерия „ ВОДАТА НА ЖИВОТА “ на Александър Ангелов се открива на 16 май 2024 година (четвъртък), 18:00 ч., в ХГ „ Владимир Димитров – Майстора “.

АЛЕКСАНДЪР АНГЕЛОВ е роден на 27 февруари 1944 година в град Кюстендил и е пето потомство последовател на остарял кюстендилски жанр. Учи в Първо главно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ и в Политехническа гимназия „ Димитър Каляшки “ в родния си град. Още от детските години ползите му са съсредоточени в две области – рисуването и спорта. Положително въздействие за това има дружбата му с неговите другари от ученическите години, бъдещите художници – Кирил Гогов и Георги Велинов – Гопи, както и скъпите упътвания на галериста Недко Каблешков.

В интервала 1964 – 1965 година работи като художник в Обувен цех „ Ильо челник “, град Кюстендил. През 1965 година любовта към спорта надвива. Кандидатства и е признат във Висшия институт за физкултура и спорт в София. Завършва го през 1969 година със компетентност „ Гимнастика – профил акробатика “ и преподавател по физическо образование.

В продължение на 37 години работи в региона на спорта и туризма, като завеждащ бранш и заместител ръководител по учебно-спортната работа в системата на Българската федерация по физкултура и спорт за град Кюстендил и окръга.

През 70-те и 80-те години работата му е обвързвана с районирането и развиването на спортовете в града и окръга, както и с построяването и одобряването на Националната спортна база „ Осогово “. От 1996 година до пенсионирането си през 2007 година е началник на Отдел „ Здравеопазване, спорт и юношески действия “ и първият шеф на Общинска компания „ Спортни парцели и прояви “ към Община Кюстендил.

Осъществил е една своя независима галерия през 1990 година в Клуба на културните дейци в Кюстендил и една взаимна галерия в Градска художествена изложба „ Васил Крапчански “ в град Сапарева баня.

Редовен участник е в проведените от Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора “ общи изложения на кюстендилските художници, както и в Зонална галерия „ Струма “.

Работи в региона на акварела – пейзажи, натюрморти и портрети.

Негови произведения са владеене на Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора “, град Кюстендил, частни фенове и колекционери.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР