Балконът е удобно място за съхранение на неща, които не

...
Балконът е удобно място за съхранение на неща, които не
Коментари Харесай

7 неща, които никога не трябва да съхранявате на балкона, но го правите

Балконът е комфортно място за предпазване на неща, които не се побират в жилището или на такива, които не ни трябват толкоз постоянно в всекидневието. Всички щастливи притежатели на тази привилегия най-малко един път са се изкушавали да сложат там всичко, което ги нервира.

Не всички предмети обаче могат да се съхраняват безвредно навън. Нека поговорим за това по-подробно.

Газови бутилки

Газовите бутилки могат да причинят пожар и детонация, тъй че съхраняването им на балкона не е по никакъв начин желателно. Ако имате сходна движимост, тогава тя би трябвало да бъде сложена в особено помещение - мрачно, изсъхнало и недостъпно за слънчева светлина (например килер). Но не и там, където наличието му може да докара до тежки последствия.

Запалими течности

Запалимите течности включват бензин, керосин, ацетон и други химикали. Съхраняването им на балкон може да провокира пожар. Ако употребявате тези субстанции за битови или промишлени цели, би трябвало да ги съхранявате в специфични контейнери в обособени пространства.



Експлозиви

Експлозивите включват пиротехника и други рискови предмети. Съхранението им на балкона също е неразрешено от закона. Ако имате такива предмети, те би трябвало да бъдат предадени на организации, участващи в тяхното неутрализиране.

Боклук

Боклукът може да притегли гризачи и инсекти там, а също по този начин да стане източник на неприятна миризма и да скапе комфорта на живот освен за вас, само че и за съседите ви.



Велосипед

Съхраняването на велосипеда на балкона може да наподобява като комфортно и елементарно решение, само че не е най-хубавият избор. Например метеорологичните условия могат да имат негативно влияние върху този тип превоз. Дъжд, сняг, вятър и слънце могат да повредят рамката, колелата и други елементи. В резултат на това може да се наложи да промените елементи или даже да си купите нов велосипед.

Строителни материали

Прах и нечистотия от околната среда могат да се натрупат върху строителните материали, в случай че се съхраняват на балкон. Това може да докара до утежняване на качеството на боята, щета на дървени елементи и на бетона. Някои материали, като гипс и цимент, могат да се слепят заради влага и да станат неизползваеми.



Обувки и облекла

Някои хора слагат неща отвън сезона на балкона, като ги прибират в кутии. Въпреки това въздухът там може да бъде прекомерно мокър или прекомерно изсъхнал, което ще се отрази отрицателно на качеството на някои типове тъкани и кожи. Това може да докара до появяването на плесен и гъбички по облеклата и обувките, както и до тяхното гниене.

Какво да извършите?

Всяка зона в жилището има своя лична функционалност, да вземем за пример в банята се къпете, в кухнята готвите, а в хола релаксирате. Ако нямате килер, вместо да употребявате балкона като склад, може да ги предадете на предпазване в профилирани хранилища. Там да вземем за пример можете да поставите мебели, домашен уреди, колела, облекла и обувки в идеални условия за предпазване, предпазени и без неприятни миризми от гризачи и други вредители. 

С други думи, съветът е елементарен: не се отричайте от прелестното местенце, наречено балкон. По-добре е да създадете комфортен ъгъл за сядане там, наслаждавайки се на гледката от него.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР