Набиращите голяма популярност еко препарати за почистване са най-добрият начин

...
Набиращите голяма популярност еко препарати за почистване са най-добрият начин
Коментари Харесай

Еко препарати за почистване – добър избор за вашия дом и здраве

Набиращите огромна известност еко препарати за разчистване са най-хубавият метод да се отървете от химическите препарати от вкъщи си, които могат да имат негативно влияние върху здравето ни.

Ако желаете да поддържате дома си чист по натурален метод, можете да избирате от два типа артикули. Домашни почистващи препарати на основата на оцет, сода и лимонена киселина или еко препарати за разчистване от магазина.

Кои от тях са по-ефективни и по-добри за околната среда? Защо си коства да замените продуктите на известни марки? Ще научите за всичко това в днешната публикация.

Еко препарати за разчистване – какво да избера?

Екологичните почистващи артикули могат да бъдат разграничени на два типа:

  • домашно приготвени течности, почистващи спрейове, пасти и прахове, които подготвяме сами въз основата на артикули като сода бикарбонат, лимонена киселина, оцет, боракс и етерични масла;
  • подготвени, еко препарати за разчистване, закупени от магазина.

Какъв избор ще извършите, би трябвало да зависи от вашите самостоятелни желания. Разбира се, най-естественият вид ще бъдат продуктите за разчистване приготвени от вас. Приготвянето и потреблението им ще бъде и най-екологичният и пестелив избор.

Този вид артикули не съдържат консерванти и са безвредни за здравето и околната среда. Ако приказваме за натурални почистващи препарати без химия, ще имаме поради домашно приготвени препарати, които сами подготвяме.

Екологичните почистващи препарати от своя страна ще бъдат по-добър избор за хора, които нямат време или предпочитание да вършат домашни препарати, не се усещат уверени в тях и обичат да употребяват подготвени решения. В доста случаи почистващите артикули от магазина ще бъдат по-ефективни и по-приятни за потребление. За страдание, миризмата на оцет, даже обезвредена посредством прибавяне на цитрусови кори, към момента ще бъде досадна и не всеки ще я хареса.

Купувайки екологични перилни препарати и обръщайки внимание на техния състав, имате шанса да откриете артикули с в действителност чудесно качество с примерен, съвсем 100% естествен състав.

И тъкмо върху тези типове артикули, т.е. еко препарати за разчистване, ще се съсредоточим.

Екологични течности, почистващи спрейове и прахове – за какво си коства да ги употребявате?

Почистващите артикули, които всички познаваме от магазините, може да съдържат доста нездравословни субстанции.

Съставките, които най-често се употребяват в перилните препарати за разчистване на дома и пране на облекла, включват:

  • триклозан
  • реактивни хлорни съединения
  • амоняк
  • фосфати
  • формалдехид
  • MEA, DEA и TEA (пенители)
  • натриев лаурил сулфат
  • мощни консерванти
  • феноли
  • синтетични аромати
  • оптични избелители

Въпреки че тези субстанции са утвърдени за приложимост в почистващи артикули, някои от тях могат да имат неподходящ резултат върху нашето здраве. Често точно препаратите, които използваме за разчистване, предизвикват здравословните ни проблеми!

По-слабият имунитет, кожните алергии, инфекциите на горните дихателни пътища, раздразнените лигавици могат да са резултат от токсичното деяние на почистващите препарати, които използваме.

Освен това, което постоянно си коства да се подчертае, химическите препарати вредят на околната среда. Затова, в случай че имаме избор, а за благополучие имаме, коства си да сменяем известните перилни препарати с еко препарати за разчистване.

Еко препарати за разчистване – преимущества

Едно от най-важните преимущества на екологичните почистващи артикули е, че познаваме техния състав. Повечето производители на известни марки екопрепарати показват на етикета какви субстанции се съдържат в техните течности, прахове и други почистващи артикули. За страдание този вид информация към момента липсва при обичайните почистващи артикули.

Предимства на екологичните почистващи артикули:

  • състав, основан на съставки, които са безвредни за здравето;
  • не съдържа ензими, формалдехид, оптични избелители, фосфати, първични материали от петрохимичен генезис, токсични аромати, мощни консерванти, синтетични аромати, триклозан, дразнещи пенообразуватели;
  • те са биоразградими и щадящи околната среда;
  • не съдържат първични материали от умрели животни;
  • имат прелестен, натурален аромат;
  • те са нежни към кожата;
  • те не предизвикват признаци като сълзене на очите, възпалено гърло или зной
    са безвредни за здравето и страдащите от алергии;
  • постоянно опаковките им са стъклени или хартиени и дават отговор на условията на концепцията.

На какво би трябвало да обърнете внимание, когато купувате еко препарати за разчистване?
Екологичните почистващи артикули стават все по-популярни, а оттова и по-достъпни.

В момента можете да ги закупите даже във вериги дрогерии. Много производители на стандартни перилни препарати вземат решение да вкарат еко артикули в своята оферта. Всичко това е от изгода за нас, потребителите, тъй като имаме по-добър избор, по-ниски цени и екологични артикули на една ръка разстояние.

Все отново би трябвало да помним, че към момента не е мъчно да се снабдите с по този начин наречените екопродукти и доста артикули, които се появяват по рафтовете на магазините, могат единствено да се показват за еко препарати за разчистване.

Как да не се заблудите и да не сгрешите, когато купувате еко препарати за разчистване?

При всяка покупка проверявайте състава на почистващите артикули, които купувате. Ако производителят уточни всички употребявани съставки на етикета, елементарно можем да преценим дали съставът е верен.

  • Струва си да изберете почистващи артикули от марки, които имат документи, потвърждаващи екологичността и сигурността на техните продукти;
  • Когато търсите веган артикули и артикули без свирепост, потърсете артикули, обозначени с Vegan и Cruelty free;
  • Обърнете внимание какви консерванти се употребяват в състава на почистващия артикул, който купувате и дали ароматът му идва от етерични масла или синтетични вещества;
  • Обърнете внимание на опаковката – дали е стъкло, пластмаса или хартия? Ако е пластмаса, какъв вид? Опаковката ще може ли да се рециклира?;
  • Цена. Не забравяйте, че заради производството, което е по-взискателно, защото не може да съставлява опасност за околната среда, и състава, който би трябвало да съдържа естествени първични материали, екологичните почистващи артикули постоянно ще имат малко по-висока цена.

Еко препарати за разчистване – Резюме

Като съзнателен консуматор, ние избираме това, което е най-хубаво за нас и нашето здраве. Затова натуралната и екологична козметика, здравословните, непреработени храни и екологичните почистващи артикули би трябвало да бъдат главните артикули, към които посягаме, когато пазарим и които използваме всеки ден.

Вижте още:

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР