Кухнята е мястото, където обикновено прекарваме много време. Мястото, където

...
Кухнята е мястото, където обикновено прекарваме много време. Мястото, където
Коментари Харесай

Няма да повярвате: Ето защо кърпата за ръце е истински развъдник на бактерии

Кухнята е мястото, където нормално прекарваме доста време. Мястото, където вечер се събира фамилията, с цел да хапне и да показа по какъв начин е минал денят. Но кухнята също по този начин е мястото, където безусловно е цялостно с бактерии - по плотовете, дръжките на хладилника, шкафовете, печката, чешмата...

Британският микробиолог Примроуз Фрийстоун посочва няколко смъртоносни болести, които може да аргументи една елементарна кухненска забрадка.

Микроорганизмите върху нашата забрадка могат да причинят зараза на дихателните пътища, зараза на кожата, зараза на пикочните пътища, зараза на сърцето, зараза на очите, зараза на белите дробове и доста други рискови болести. Стреснахте ли се? Ами, да ви призная, има причина...

Според Фристоун, главната причина за толкоз доста рискови микроби в това другояче обичано помещение вкъщи е, че кърпите гълтам доста влага. А влагата е едно от изискванията за развиване на цели колонии от бактерии.
И не, няма потребност от суматоха. Просто го имайте поради и не забравяйте да сменяте кърпите - постоянно. Особено, в случай че са към този момент много мокри.



Препоръчително е да перете кухненската забрадка най-малко един път седмично, в случай че не и по-често. Сменете я незабавно, когато стане прекомерно мокра. Когато перете кърпите, прибавете в отделението за препарат оцет или сода. 

Друг вид е просто да започнете да употребявате кухненска ролка. Не е по-икономично и на ниска цена, само че пък е по-безопасно от здравословна позиция. Особено, в случай че имате дребни деца или членове на фамилията с алергии.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР