Ако долната част на вашата ютия започва да изглежда по-малко

...
Ако долната част на вашата ютия започва да изглежда по-малко
Коментари Харесай

Как да почистим ютия? 10 начина да имате чиста ютия

Ако долната част на вашата ютия стартира да наподобява по-малко свежа – или изцяло изгоряла – евентуално се чудите по какъв начин да почистим ютия, без да изгорите пръстите си в процеса.

Това е изцяло изпълнимо. С верния метод можете да възстановите дъното на вашата ютия и от своя страна да я поддържате толкоз ефикасна, колкото и първия ден, когато я закупихте. Прочетете, с цел да откриете 10 съвета за това по какъв начин да почистим ютия – не са нужни първокласни почистващи артикули.

1. Разтворете таблетка ацетаминофен в гореща гладеща плоча

Един от най-хубавите трикове за разчистване на ютия с изгорели останки е много непредвиден. Всяка таблетка ацетаминофен ще свърши работа.

Включете ютията на най-високата степен. След като е гореща, натиснете хапчето непосредствено върху изгореното място. Хапчето ще се стопи и ще се трансформира в гел, който разтваря изгореното по вашата ютия.

Използвайте влажна забрадка или хартиена забрадка, с цел да почистите гладещата плоча и повторете, в случай че е належащо, до момента в който изгорялото се в профил изцяло.

Важно е да отбраните пръстите си, несъмнено, тъй че носете ръкавица за готвене или топлозащитни ръкавици, когато употребявате този способ.

Не се опитвайте обаче да държите хапчето с клещи или пинсети – едно превъртане и в последна сметка ще надраскате ютията и това няма да се поправи. Просто сложете нещо, което да защищити ръцете ви и би трябвало да сте подготвени.

2. Създайте паста за разчистване на ютия със сода за самун

Содата за самун е вълшебник, който почиства всичко – от фурни до съдомиялни машини. Може също по този начин да почисти вашата ютия.

Създайте паста за битка с петна единствено с две супени лъжици сода за самун и една супена лъжица вода.

Внимателно го разтрийте върху ютията, само че се пробвайте да не попадне сода за самун в отворите за пара.

Ако пастата попадне в дупките за пара, не забравяйте да ги почистите.

3. Използвайте памучен тампон, с цел да почистите дупките за пара

Памучните тампони са идеалният инструмент, с цел да влезете в действителност в дупките за пара и да ги почистите. Потопете ги в дестилиран бял оцет, преди да ги поставите, с цел да увеличите силата за битка с мръсотията.

4. Накиснете забрадка в оцет

Друг метод да употребявате оцет за разчистване на желязната плоча е да накиснете забрадка в оцет и по-късно да поставите ютията върху кърпата с желязната плоча надолу.

Оставете го да престои 30 минути и го избършете. Този способ е изключително потребен, в случай че ютията ви има разяждане.

5. Добавете оцет към водния контейнер

Ако имате парна ютия, различен метод да почистите отворите за пара на ютията е да напълните резервоара за вода със примес от половината дестилиран бял оцет и половината вода.

След това вземете остаряла забрадка или забрадка и я изгладете и изпарете. Докато гладите на пара, остатъците ще излязат от вентилационните отвори дружно с оцета.

реклама

6. Направете магия с магическа гума за разчистване

Вълшебната гумичка за разчистване на маратонки, може да направи чудеса с ютията, изключително в случай че ютията ви е на петна от твърда вода.

Намокрете вълшебната си гумичка и по-късно разтрийте хладната ютия по гъбата, до момента в който петната изчезнат. Намокрете още веднъж гъбата, в случай че е належащо.

7. Гладете върху вестник и сол

Вярвате или не, солта и вестникът също могат да свършат работата. Поставете ютията си на най-горещата степен и поставете вестник върху дъската си за гладене.

Поръсете положително количество сол върху вестника и гладете соления вестник на кръгове, до момента в който стане чист.

Ако нямате вестник на разположение, можете да употребявате кафява хартиена торбичка – тя работи също толкоз добре.

8. Използвайте кубчета лед и пластмасов нож, с цел да премахнете разтопената пластмаса

Ако ютията ви влезе в контакт с нещо пластмасово, ще имате дребна неразбория, с която да се справите, само че е задоволително елементарно да го отстраните.

Веднага щом ютията ви влезе в контакт с пластмаса, изключете я от контакта и я оставете да изстине.

Напълнете железна купа или тиган с кубчета лед и поставете желязната плоча върху леда, с цел да се втвърди пластмасата бързо (можете да пропуснете тази стъпка, в случай че пластмасата към този момент е втвърдена върху студена ютия).

Сега вземете пластмасов нож и изстържете пластмасата, след което избършете повърхността със спрей с оцет или мокър парцал.

Изключително значимо е да свалите всяка пластмаса, преди да употребявате още веднъж ютията – в противоположен случай пластмасата ще се разтопи в облеклата ви.

9. Включете ютията на слаб огън и изтъркайте с кърпички срещу оцветяване

Това е допустимо най-просто. Натъркайте гладещата плоча с кърпички срещу оцветяване, до момента в който ютията е на най-ниската си конфигурация.

Веднага щом кърпичката стане прекомерно парещ, хвърлете я и посегнете към друга.

Повторете, до момента в който ютията е чиста.

10. Използвайте препарат за лакочистител, с цел да разградите остатъците

Един финален съвет по какъв начин да почистите ютия. Използвайте лакочистител! Вземете памучна топка и я потопете в лакочистител с ацетон.

С помощта на ръкавица за фурна или топлозащитна ръкавица плъзнете памучната топка по повърхността на горещата ютия.

Ацетонът ще разтвори остатъците за нула време. Ако ще употребявате този способ за разчистване на ютия, би трябвало да го извършите на открито, тъй че вие ​​(или вашето семейство или домашни любимци) да не вдишвате химическите изпарения.

Вижте още:

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР