Президентът Джо Байдън спечели първичните избори за президент на Демократическата

...
Президентът Джо Байдън спечели първичните избори за президент на Демократическата
Коментари Харесай

Байдън спечели първичните президентски избори на Демократическата партия в американската територия Пуерто Рико

Президентът Джо Байдън завоюва първичните избори за президент на Демократическата партия в американската територия Пуерто Рико, съобщи Асошиейтед прес.

Пуерто Рико получи позволение да отвори единствено десетина центъра за гласоподаване тази година, спрямо над 100 през предходните години. Ограничението беше въведено с оглед ограниченията за икономии, наложени неотдавна от федералния надзорен съвет, който следи финансите на острова.

Вчера демократите от Пуерто Рико избраха и 36 от 65-те делегати, които се надяват да изпратят на Националния конгрес на демократите, който ще се организира в Чикаго в края на август.

Въпреки че жителите на Пуерто Рико са жители на Съединени американски щати, те нямат право да гласоподават на президентските избори.

По-рано тази година Чарли Родригес, ръководител на Демократическата партия на Пуерто Рико, съобщи, че ще се опита да организира алегорични президентски избори през ноември за тези поданици на острова, които желаят да гласоподават за идващия президент на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР