От понеделник пожарникарите в Западна Канада са изправени пред нов

...
От понеделник пожарникарите в Западна Канада са изправени пред нов
Коментари Харесай

Четвърти ден бушуват горски пожари в Западна Канада

От понеделник пожарникарите в Западна Канада са изправени пред нов огромен фронт на пожара, който избухна предишния петък и до момента е изгорил близо 100 000 хектара, до момента в който ветровете и сухите условия заплашват да разпространят пламъците още повече, оповестява.

Пет щата в района са нащрек, както и елементи от северозападната част на Съединени американски щати. Селището на Британска Колумбия с към 3000 души, Форт Нелсън, на към 1000 благи северно от Ванкувър, беше дейно евакуирано, като министърът по ръководство на изключителните обстановки Боунинг Ма обществено изрази угриженост, откакто прогнозите приканват за продължаващи мощни ветрове и липса на превалявания през идващия интервал. В телевизионното си присъединяване той съобщи още, че в случай че изискванията разрешават, летателната активност за гасене на горските пожари може да стартира следобяд.

След една кошмарна година предходната година, когато Канада претърпя най-лошия сезон на пожари в историята си, откакто пожари обгърнаха територията на Канада от изток на запад, изпепелявайки 150 милиона хектара, тази година страната претърпя една от най-топлите зими в историята с доста малко без сняг в доста региони, което поражда опасения за горещо лято, което от своя страна може да провокира нови пожари в гори и диви местности на фона на продължаващата суша.

Още предишния месец федералното държавно управление предизвести, че Канада е изправена пред още един унищожителен сезон на горски пожари, с планувани по-топли от естествените пролетни и летни температури за огромна част от страната.

Североизточна Британска Колумбия и северният район на прилежаща Алберта се смятат за сърцето на енергийната промишленост на Канада, само че до момента не са докладвани спирания на производството на нефт и газ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР