Комисарят по въпросите на бежанците и миграцията Наташа Станисавлевич съобщи,

...
Комисарят по въпросите на бежанците и миграцията Наташа Станисавлевич съобщи,
Коментари Харесай

Броят на мигрантите в Сърбия е намалял

Комисарят по въпросите на бежанците и миграцията Наташа Станисавлевич заяви, че броят на мигрантите в Сърбия е намалял със 73 % спрямо предходната година и че спадът датира от предходната есен, заяви Танюг, представени от Българска телеграфна агенция. 

Станисавлевич сподели пред белградския вестник " Политика ", че това значително е резултат от новосъздаденото съдействие сред управляващите на Турция и Гърция в региона на предотвратяването на противозаконната миграция в Егейско море и по сухопътния маршрут.

" Състоянието на миграцията в Сърбия е устойчиво, всички институции са виновни и непрестанно правят работата си и са готови за вероятно увеличение на броя на мигрантите. Комисариатът за бежанците и миграцията на Сърбия има една от най-добре проведените системи за приемане и ръководство на миграцията и през миналата година работихме отговорно и хуманно към всички категории лица, които са под наша пълномощия “, сподели Станисавлевич.

Тя уточни, че всеки от мигрантите, които минават през ръководените от комисариата центрове, получава настаняване, храна, облекло, медицински грижи, човечен метод на работещите с тях, а всички деца, настанени в центровете, имат достъп до обучение.

Станисавлевич благодари на локалните управляващи, интернационалните организации и донорите за тяхната поддръжка и съдействие и на първо място на Европейския съюз, който е най-големият донор на средства за ръководство на миграцията в Сърбия.

По данни на Комисариата за бежанците и миграцията от началото на годината в Сърбия са регистрирани общо 6705 мигранти, като по отношение на същия интервал на миналата година, когато са били регистрирани 24 640 мигранти, това съставлява спад със 17 935 лица . Страните, от които идват множеството мигранти са Сирия, Афганистан, Мароко, Турция и Пакистан.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР