Поне двама българи се кандидатират за членове на Европейския парламент,

...
Поне двама българи се кандидатират за членове на Европейския парламент,
Коментари Харесай

Партии в Испания и Австрия издигат българки за евродепутати

Поне двама българи се кандидатират за членове на Европейския парламент, само че от партии в други страни. Това стана ясно на съвещания на Централната изборна комисия (ЦИК) предходната и тази седмица. На тях бе докладвано за две българки, които са номинирани в чужбина. Информацията протича по така наречен криптиран продан и цели да не се дублират претенденти и гласоподаватели в описите в другите страни в Европейския съюз.

Едната номинирана зад граница българка е. Тя и сега е европейски народен представител от Испания. Представител е на партия „ Сиудаданос “ („ Граждани “) и демократичната група „ Обнови Европа “ (ОЕ). Родена е в Пловдив преди 44 години. Завършва право в Германия. Мести се в Испания през 2007 година Оттогава живее в Барселона. Преподава конституционно право в локалния Автономен университет.

Втората кандидатка е Полина Векова, сподели изследване на Клуб Z. Тя е на 32 години и се кандидатира от името на партия в Австрия. Родена е в София.

От 2022 година е общински консултант от Народната партия в първи регион на Виена. Тя е представител по европейските въпроси на региона, както и член на комисиите по просвета и градоустройство. Вицепрезидент е и на движенето „ Паневропа " в Австрия. Полина е сложена под номер 28 в листата на Народната партия за идните избори за евродепутати. От общо 42 индивида единствено шест са от Виена и тя е измежду тях. Вярва в бъдещето на обединена Европа и работи за дейното включване на европейските жители в публичните и демократични процеси в Австрия, написа през април блогът на българите в Австрия „ Меланж Булгарен “ (Melange Bulgaren),

„ Дойдох във Виена през 2011 година. След като приключих Първа немска езикова гимназия в София, потърсих място, където да продължа образованието си. Първоначалната концепция беше да последвам в Германия. Обстоятелствата обаче по този начин се стекоха, че се озовах във Виена. Впоследствие открих, че тази съвсем случайност в действителност ме е довела на най-точното за мен място “, е разказала Полина Векова за себе си.

В мандата 2014 – 2019 година още една българка от друга страна бе член на Европейския парламент. Това бе, която бе излъчена от гръцката партия СИРИЗА.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР