Госпожа Мая Манолова ще бъде част от цялата предизборна кампания.

...
Госпожа Мая Манолова ще бъде част от цялата предизборна кампания.
Коментари Харесай

Ваня Григорова със сензационна новина за Мая Манолова

„ Госпожа Мая Манолова ще бъде част от цялата предизборна акция. Не бих желала да приказваме за първа и втора цигулка. 

Сглобката с ГЕРБ е следващата операция на госпожа Нинова “, това заяви Ваня Григорова, водач на „ Солидарна България “.

„ Тя се опита да счупи обединението още преди началото на предизборната акция. Отмени пълномощното на господин Таков.

Опитваше се да попречи на регистрацията. Продължи да работи против нас и в самата акция.

Всички офанзиви идват не от политическите ми съперници, които са от другата страна чисто идейно, а от тези, които водят яростна, кръвопролитна война в личната си партия “, съобщи Григорова пред БНР.

Лидерът на „ Солидарна България “ отговори и на други упреци, оправени към нея от Корнелия Нинова, измежду които е и гласуването на високи заплати в Столичния общински съвет – нещо, което, съгласно водача на Българска социалистическа партия, не дава отговор на дадените обещания към работещите в София.

„ Никога не съм поемала ангажимент, че ще работя без пари.

Аз предизвиках срещи на кмета Терзиев и представители на медицинските сестри, както и с тези на транспортните служащи. Стигна се до сключване на групов трудов контракт в детското и учебното опазване на здравето и до растеж на заплатите с 30%.

Има машинисти, които получиха над 500 лв. нарастване на заплатите си “, сподели Григорова.

Тя посъветва Корнелия Нинова, „ когато приказва по тематиката за заплатите, да поработи повече в Народното събрание, а по-късно да прави забележки “.

Около 5000 гласа разделиха Григорова от кметския стол в столицата. Тя обжалва в Административния съд на София – град резултатите.

„ В над 300 от флашките има манипулирани записи.

Решението на съда обаче не може да я направи кмет “, уточни тя.

„ Ако е в моя изгода, изборите ще се проведат още веднъж. Ще има нови претенденти и ново състезание “, сподели Григорова.

Тя заяви, че няма да бъде лидер на европейската листа: „ Винаги съм работила главно по национални проблеми “.

Григорова изясни, че не се постанова да напуща Столичния общински съвет (СОС). Тя няма да взима даже и отпуска по време на предизборната акция.

Коалиция „ Солидарна България “ се състои от три партии – „ Изправи се, България “, „ Българската Левица “ и „ Обединена социалдемокрация “.

„ Госпожа Мая Манолова ще бъде част от цялата предизборна акция. Не бих желала да приказваме за първа и втора цигулка„, сподели Григорова.

Тя разяснява неналичието на поддръжка от страна на „ Левицата “ поради желанието й да бъде безусловно независима в решенията си.

„ Исках да имам решаваща роля при определянето на политиките и при кадровото установяване на тези избори. Не мога просто да се прилепя към друга групировка.

Целта на една групировка е да реализира избрани резулттати  по тази причина се водят диалози с всички “, уточни Григорова.

„ Нужно е болшинство един законопроект да бъде признат. Гласът на Делян Пеевски не е по-различен като тежест от гласа на Христо Иванов. А и видяхме, че през последните девет месеца те значително си съответстват, сподели Григорова.

Освен това тя посочи целите на „ Солидарна България “:

„ Трябва да има предпазени приходи, с които хората да покриват базовите си потребности. От първите 800 или 900 лв. на всеки работещ да не се отчисляват налози.

Трябва да се усили оптималният застрахователен приход няколко пъти, а за какво и да не отпадне “.

Тя разяснява напомнянето на МВФ, че в България би трябвало да бъде въведено прогресивно данъчно облагане.

„ Не може с 10 % да таксуваме човек, който получава минимална работна заплата и този, който получава 100 хиляди. Това е естественото облагане.

Шансовете ни да се представим доста добре в тази сложна и нестабилна политическа конюнктура са доста положителни “, съобщи тя.

„ От политически ступор се излиза посредством ляв напредък. Надявам се това, което виждаме в България, да е началото на подобен.

Лявото пространство е разрушено от повече от 10 години “, изясни още Григорова.

Тя пожела триумф на изборите на Българска социалистическа партия и на „ Левицата “: „ Вярвам, че в един миг ще намерим път обособените фракции в лявото да работят заедно„.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР