Драстично увеличение на глобите за пътни нарушения и по-често отнемане

...
Драстично увеличение на глобите за пътни нарушения и по-често отнемане
Коментари Харесай

Драстично увеличение на глобите по пътя

Драстично нарастване на санкциите за пътни нарушавания и по-често лишаване на шофьорски книжки изиска вътрешният министър Калин Стоянов след тежкия случай в Пловдив.

„ Реално би трябвало да има фрапантен скок на санкциите и въобще на глобите като те бъдат освен финансови, а и доста постоянно да бъде планувано лишаване на удостоверение за ръководство на МПС “, разяснява той.

Трябва да се усили и събираемостта на санкциите за пътните нарушавания, уточни още вътрешният министър и акцентира, че е реализирано 40 % нарастване по отношение на същия интервал на предходната година.

Според Стоянов авариралият автомобил може да се е движел с 200 километра в час.

Според разбор на Министерство на вътрешните работи последните тежки произшествия у нас са дело на самокатастрофирали млади водачи.

273 камери за нарушителите на пътя ще обезпечи Министерство на вътрешните работи. Първите 60 камери ще бъдат доставени до няколко месеца, сподели Калин Стоянов. Министерството купува и 462 автомобила на пътните служители на реда.

Министерство на вътрешните работи, Министерството на електронното ръководство и австрийската компания, която оперира с тол камерите, работят интензивно, с цел да може допустимо най-скоро тези камери да могат да бъдат лицензирани и да стартират да засичат и скорост. Това е било контрактувано на взаимна среща преди десетина дни, отговори на въпрос на БНР вътрешният министър Калин Стоянов по кое време системите ще бъдат синхронизирани:

„ До 4-5, най-много до 6 месеца камерите на тол системата ще мерят междинна скорост “, изясни той.

След въвеждането на мярката с лишаване на коли на пияни и дрогирани водачи от Министерство на вътрешните работи регистрират забележителен спад на водачите, които си разрешават тези нарушавания, уточни министър Стоянов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР