Дворовете на всички училища в София ще бъдат почистени и

...
Дворовете на всички училища в София ще бъдат почистени и
Коментари Харесай

Мият дворовете на столичните училища преди празничните чествания на 24 май

Дворовете на всички учебни заведения в София ще бъдат почистени и измити до 23 май според графика на компаниите, осведоми Столичният инспекторат. 

Инспекторатът е направил авансово координиране с шефовете на образователните заведения за потвърждаване на датите, с цел да бъде обезпечен достъп на техниката и работещите екипи. 

Дейността се извършва поетапно и би трябвало да завърши преди празничните празнувания във връзка 24 май - Празникът на българската култура и славянската книжовност, допълват от Инспектората. 

Миенето стартира в регион „ Връбница “ и ще продължи в " Надежда ", " Подуяне ", „ Младост “, „ Възраждане “, „ Слатина “, „ Лозенец “ и други

Изпълнението на активността се управлява от Столичния инспекторат.

24 май е разгласен за формален празник със Закона за изменение на Кодекса на труда, признат от Деветото Народно заседание на 30 март 1990 година Със Закона за изменение и допълнение на Кодекса на труда, признат от 44-ото Народно заседание на 9 декември 2020 година, 24 май се отбелязва публично като Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета, и на славянската словесност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР