Китайското министерство на образованието съобщи днес, че като част от

...
Китайското министерство на образованието съобщи днес, че като част от
Коментари Харесай

Китай стартира кампания срещу тормоза в училищата

Китайското министерство на образованието заяви през днешния ден, че като част от напъните за възстановяване психологичното здраве на учениците ще стартира акция за справяне с проблеми, свързани с несъразмерна домашна работа и издевателството в учебните заведения, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Обявлението пристигна ден, откакто министерството сподели, че организира образования на учители и възпитаници за психологично здраве, като особено внимание се обръща на децата мигранти в провинцията и на децата, които родителите „ изоставят “, с цел да отидат да работят в огромни градове съвсем целогодишно.

В оповестеното на уеб страницата на министерството известие са разказани 12 отрицателни практики в учебните заведения, в това число неуважение на контролирани междучасия, занемаряване и толериране на тормоз. Пекин съобщи, че от 2021 година насам се пробва да реформира просветителния бранш и да смекчи напрежението върху учениците, обвързвано с академичното им показване. Като част от опитите да понижат разноските за обучение, управляващите притискат промишлеността за частни уроци, която е на стойност от повече от 120 милиарда $ (111,3 милиарда евро).

Много жители показват високите разноски за грижи за деца и тяхното обучение като аргументи, да не желаят да имат деца.

Съобщенията идват откакто 13-годишно момче беше убито в Северен Китай. Този случай провокира разгорещени медийни диспути по отношение на закононарушения, осъществени от малолетни, и тежкото състояние, в което се намират децата, оставени от мигрантски служащи. Три момчета бяха задържани по подозрения, че са тормозили и умъртвили ученика в дребния град Хандан на 10 март, напомня Ройтерс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР