Бъдещият външен министър на Мексико Марсело Ебрард отрече, че е

...
Бъдещият външен министър на Мексико Марсело Ебрард отрече, че е
Коментари Харесай

Мексико отрича договорка със САЩ за мигрантите

Бъдещият външен министър на Мексико Марсело Ебрард отхвърли, че е реализирано съглашение със Съединени американски щати по отношение на търсещите леговище.

Американският в. " Вашингтон пост " по-рано заяви, че Мексико ще разреши на търсещите леговище от кервана с мигранти, които понастоящем се насочат към американската граница, да останат в страната, до момента в който техните молби се преглеждат в Съединени американски щати.

Освен това американският президент Доналд Тръмп написа в " Туитър ", че мигрантите " няма да бъдат позволени в Съединени американски щати, до момента в който техните молби не бъдат самостоятелно утвърдени в съда " и че " всички ще останат в Мексико ". Неговата обява в Туитър беше ориентирана към към 5000 мигранти, които понастоящем се намират в мексиканския пограничен град Тихуана.

Ебрард обаче съобщи, че Мексико към момента не е получило " съответно предложение " от Съединени американски щати.

" Бъдещото държавно управление не преглежда в проектите си Мексико да поеме ролята на " сигурна трета страна " за мигранти от Централна Америка или мигранти от други страни, които се намират на мексиканска територия ", се прибавя в изказване на бъдещия вътрешен министър Олга Санчес Кордеро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР