Astana Open, първи кръгХуберт Хуркач – Франсиско Серундоло 6-2, 7-6(2)ХУберт

...
Astana Open, първи кръгХуберт Хуркач – Франсиско Серундоло 6-2, 7-6(2)ХУберт
Коментари Харесай

Хуберт Хуркач започна с чиста победа в Астана


Astana Open, първи кръг

Хуберт Хуркач – Франсиско Серундоло 6-2, 7-6(2)

ХУберт Хуркач стартира присъединяване си на ATP 500 шампионата в Астана с двусетов триумф над Франсиско Серундоло. Поставеният под №7 поляк трябваше да постави съществени старания във втората част, само че все пак не позволи сензация и доближи до осминафиналите.

Там негов конкурент ще бъде спечелилият от мача сред Талон Грийкспур и Александър Бублик.

Хуркач пласира 11 аса против единствено един на Серундоло, като в това време не направи нито една двойна неточност за целия дуела. Полякът завоюва 80% от точките си на първи сервис (36/45) и осъществя два от четирите си брейкпойнта (50%), до момента в който Серундоло не съумя да оползотвори единствената опция за пробив, до която доближи.

Мачът стартира с гейм за Серундоло, само че Хуркач бързо взе самодейността, като реализира първия пробив в мача и поведе с 3-1. Сервисът на поляка затрудняваше доста съществено неговият конкурент, като в това време международният №10 бе доста стабилен в отбранителен проект и не разреши да бъде подложен под съществено напрежение. Серундоло редуцира пасива си, само че не за дълго, защото Хуркач отговори с нова серия от три следващи извоювани гейма и завърши първата част при 6-2 в своя изгода.

Вторият сет бе изцяло равносилен, като и двамата бяха непоклатими при своите подавания. Единственият брейкпойнт се откри пред Серундоло при 4-3, само че южноамериканецът не съумя да се възползва от чудесната опция. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Хуркач осъществя мини-пробив за 3-1. Серундоло понижи резултата, само че това бе последният положителен миг за него в днешния дуел. Хуркач продължи да управлява играта и завоюва идващите четири точки, оформяйки крайното 6-2, 7-6(2) след 80 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР