Впетък Държавният департамент поднови предупреждението за глобална сигурност за американците

...
Впетък Държавният департамент поднови предупреждението за глобална сигурност за американците
Коментари Харесай

САЩ предупреждават за възможни атаки срещу събития на ЛГБТИ

Впетък Държавният департамент възобнови предизвестието за световна сигурност за американците в чужбина, като добави към него, че ЛГБТИ хората и събитията в частност са изправени пред " нараснал капацитет за принуждение, въодушевено от задгранични терористични организации ".

(Във видеото може да научите повече за: Откриха истинското знаме на LGBT общността)

Предупреждението е общоприетоо възобновяване на препоръките за пътешестване, в които се споделя на американците да демонстрират нараснало внимание против вероятни офанзиви от страна на екстремистки групировки, до момента в който са в чужбина. В последното предизвестие, издадено през октомври, обаче не се загатваха нарасналите закани за ЛГБТИ общността.

Глобалното уведомление пристигна три дни откакто ФБР и Министерството на вътрешната сигурност издадоха сходно обществено предизвестие, че въоръжени задгранични екстремистки групи или техни почитатели могат да се насочат към събития и места, свързани с месеца на гордостта през юни.

Представителите на Съединени американски щати не разкриват детайлности за заканите, които са причина за предизвестията. Но някои страни неотдавна одобриха анти-ЛГБТИ закони, в това число един, който иракският парламент утвърди в края на предишния месец и който планува тежки присъди затвор за гейове и транссексуални.

Миналия месец съд в Уганда удостовери закон, който разрешава смъртно наказване за " усложнена хомосексуалност " и до 14 години затвор за обвинен, наказан за " опит за усложнена хомосексуалност ".

И двете санкции провокираха остри рецензии от страна на Съединени американски щати и други страни по света.

Държавният департамент декларира, че американските жители в чужбина би трябвало да бъдат нащрек тук-там, посещавани от туристи, в това число по време на прайд събития , и да обръщат внимание на настоящите известия на организацията в обществените медии.

Месецът на гордостта, който се организира през юни в Съединени американски щати и някои елементи на света , има за цел да отпразнува ЛГБТ+ общностите и да стачкува против офанзивите против техните придобивки.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР