Американският актьор Едуард Нортън откри, че е далечен наследник на

...
Американският актьор Едуард Нортън откри, че е далечен наследник на
Коментари Харесай

Едуард Нортън откри, че Покахонтас е негова 12-а прабаба - Звезди

Американският артист Едуард Нортън откри, че е отдалечен правоприемник на Покахонтас с помощта на телевизионно предаване.

Митологизираната щерка на индиански водач от времето на първите заселници е била 12-а прабаба на артиста, сподели изследване на предаването за генеалогия на PBS " Да откриеш корените си ".

Историкът и водещ Хенри Луис Гейтс-младши удостовери, че дългогодишният фамилен слух е реалност, като сподели на Нортън: " Имате директна документална диря, без подозрение, връзка с вашата 12-та прабаба и прародител, Джон Ролф и Покахонтас. "

Според Гейтс двойката се е оженила на 5 април 1614 година в Джеймстаун, Вирджиния - по времето, когато Уилям Шекспир към момента е бил жив. Той добави, че документите разкриват, че Покахонтас е умряла три години по-късно в Грейвсенд, Англия, а Ролф е умрял към март 1622 година

" Това просто те кара да осъзнаеш какъв брой дребна част от цялата човешка история си ", коментира Нортън след разкритието.

Покахонтас посреща британските заселници в днешните Съединени американски щати при започване на XVII век. Според легендата тя избавя живота на капитан Джон Смит, като стопира изтезанието му, полагайки главата си върху неговата.

Предаването, което наблюдава родословната история на известни персони, разкрива също, че третият прародител на Нортън, Джон Уинстед, е имал семейство плебеи, включващо 55-годишен мъж, 37-годишна жена и пет дребни девойки на възраст 4, 6, 8, 9 и 10 години. 53-годишният Нортън каза, че тази част от историята не му е подхожда.

На въпроса какво е да видиш изследване, което удостоверява, че твой родственик е бил робовладелец, артистът отговори: " Краткият отговор е, че тези неща са неприятни. "

" Това не е присъда за вас в личния ви живот, само че е присъда за историята на тази страна и тя би трябвало да бъде приета преди всичко, а по-късно да се борим с нея ", добави той.

" Когато прочетеш " плебей на осем години ", просто ти се желае да умреш ", разяснява още артистът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР