Александър Донски се намира в отлична форма от началото на

...
Александър Донски се намира в отлична форма от началото на
Коментари Харесай

След титлата: Донски записа първа победа на ниво Чаланджър в кариерата си!

Александър Донски се намира в отлична форма от началото на новия сезон и през предходната седмица завоюва своята втора професионална купа на сингъл. Това се случи на конкуренцията от сериите " Фючърс " в тунизийския град Монастир, където Алекс е постоянен участник и бързите твърди кортове пасват идеално на нападателния му жанр на игра. Българинът сервираше необикновено в хода на цялата конкуренцията, като даже в профил лидера в схемата Азис Дугаз и справедливо от идния понеделник ще дебютира в първите 530 на света.

Българинът обаче реши да не се отдава на празненства и взе забавното решение да пътува за присъединяване на Чаланджър шампионата в Сен Брие. Донски имаше право да се включи само в главната скица на двойки, само че въпреки всичко не се поколеба да прекоси дистанцията до Франция, с цел да си партнира с хърватина Звонимир Бабич.

Двамата състезатели се познават чудесно и при започване на годината демонстрираха превъзходен синхрон, класирайки се за финала в следващото от надпреварите в Монастир. Сега пък те демонстрираха, че могат да пренесат тези чудесни резултати и на по-високото равнище, надделявайки над локалните представители Куентен Фойо и Максим Жанвие с 6:4 7:5 и продължиха към четвъртфиналите, в които ще се изправят против вторите сложени Сандер Арендс и Давид Пел.

Това беше първа победа в кариерата на равнище Чаланджър за нашия съотечественик, а тя пристигна значително благодарение на неговите изяви, защото точно Донски се нагърбваше да посреща в решителните точки и неговите ретури имаха основно значение за осъществения пробиви в края на всяка една от двете елементи.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР