Състезателните права на Симона Халеп бяха спрени незабавно, когато в

...
Състезателните права на Симона Халеп бяха спрени незабавно, когато в
Коментари Харесай

Халеп: Муратоглу ми се извини и ми доказа, че не е виновен, но това не променя миналото

Състезателните права на Симона Халеп бяха спрени неотложно, когато в нейната кръв беше открито неразрешеното вещество роксадустат (лятото на 2022-ра). Световната антидопингова организация наложи наказване от четири години на някогашната номер едно, само че румънката завоюва обжалването и се завърна на корта този март за WTA 1000 конкуренцията в Маями, където загуби на старта с 1:2 сета от Паула Бадоса.

Интересното е, че Халеп упрекна хората от екипа на Патрик Муратоглу за добавка, която е приела и призна по какъв начин съжалява, че им е имала толкоз огромно доверие. Съвсем естествено, то 2-кратната " мейджър " шампионка се раздели незабавно с френския експерт и прекрати тренировки в неговата академия, заявявайки по какъв начин тя е принудена да заплаща цената поради негова неточност и от този момент насам двамата нямат никакъв контакт между тях.

Изглежда обаче Халеп е омекнала по отношение на нейния някогашен ментор, съдейки по последната ѝ медийна изява пред американската телевизия Tennis Channel, където се опита да оневини Муратоглу:

" Много хора бяха на мнението, че той ме е подвел, а и аз бях измежду тях за прочут интервал. Той обаче ми се извини и ми потвърди, че всъщност ми е донесъл колаген, който постоянно одобрявах, само че се е оказал нечист и е нямало какво да направи. Това е неточност и несъмнено не е желал да ми навреди, само че това не може да върне предишното. Доверих му се, тъй като работех с неговите хора и упражнявах в академията му, като всичко вървеше доста добре по това време. Няма по какъв начин да работиш с човек, който не е спечелил доверието ти и няма по какъв начин да се представяш по най-хубавия вероятен метод. Никога не ми е предложил да взема нещо непозволено и виновността за станалото не е на Патрик " - разкри румънската тенисистка.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР