Ига Швьонтек удължи серията си на 10 поредни победи. Полякинята

...
Ига Швьонтек удължи серията си на 10 поредни победи. Полякинята
Коментари Харесай

10:1: Швьонтек отново се доказа като тенис немезиса на Гоф и я надигра, за да се класира за финала в Рим!

Ига Швьонтек удължи серията си на 10 следващи победи. Полякинята се изправи против една от най-удобните си съпернички от позиция на срещите посред им, Коко Гоф и записа своята 10-та победа от 11-те им срещи до момента с резултат 6:4 6:2.

Американката сподели, че успеха ѝ над Кинуен Женг в предния кръг е плод на завръщането ѝ към най-хубавия си тенис и още в първия сервис гейм на международната номер 1, поведе с пробив. Изоставането не уплаши двукратната шампионката на " Вечния град " по никакъв метод и още при първата си опция изравни резултата. Следваха минути на добър тенис и от двете представителки на топ 3, но Швьонтек изглеждаше по безапелационната на корта и единствено инатът на Гоф не разреши на най-хубавата тенисистка да си обезпечи преднина в по-ранен стадий. Все отново в деветия гейм международната номер 1 съумя да осъществя пробив и без да допусне изненада в идващия поведе с 6:4.

Въпреки следващия изгубен сет против Швьонтек, шампионката от US Оупън не изглеждаше обезкуражена и бе изцяло равностойна на съперничката си във втората част. В средата на сета обаче четирикратната " мейджър " шампионка последователно започваше да превъзхожда над американката във всеки един аспект, за сметка на грешките на Гоф, което ѝ оказа помощ да си обезпечи преднина от един пробив. Така в последните пет гейма Швьонтек загуби едвам един гейм и с 6:3 си обезпечи втори следващ край на равнище WTA-1000.

Iga the GLADIATOR ⚔️ battles past Gauff to make it to her third career final in Rome!

Awaits Sabalenka or Collins on Saturday at
— wta (@WTA)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР