Холгер Руне без никакво съмнение е един от най-талантливите млади

...
Холгер Руне без никакво съмнение е един от най-талантливите млади
Коментари Харесай

Поредно оправдание: Руне обвини липсата на храна и вода в организма си за поражението в Рим

Холгер Руне без никакво подозрение е един от най-талантливите млади тенисисти в Тура и има всички качества в бъдеще да завоюва най-големите титли в играта. Младокът обаче надалеч не е пример за държание на корта и е подготвен да направи безусловно всичко за успеха, както от първо лице се увериха Григор Димитров и Яник Синер в Монте Карло. Всичко това бързо ни ориентира към обстоятелството, че 20-годишният тенисист по никакъв начин не умее да губи и постоянно има какво да каже след своите провали.

Точно това се случи след двете най-тежни загуби на датчанина през сезона, които пристигнаха надлежно от Фабиан Марожан (1:6 1:6) в Маями и Ян-Ленард Щруф в Мюнхен (2:6 0:6). Скандинавецът непроменяемо излизаше с оправданието, че е бил болен в тези два случая, а наподобява ранното отпадане в Рим също се е дължало на странични фактори, съдейки по изявлението на Руне за " Ekstra Bladet ", в което разкрива какво се объркало на конкуренцията в италианската столица, където през предходната година беше финалист, с цел да се стигне до ранното отпадане от Себастиан Баез оня ден:

" Тренирах доста добре и удрях добре топката чудесно преди шампионата в Рим. Също по този начин считам, че играх на високо във втория кръг против Нарди и направих добър първи сет в мача с Баез, тъй че всичко изглеждаше на най-високото допустимо равнище и това прави толкоз по-разочароващо събитието, че в последна сметка не се показах толкоз добре, колкото можех поради проблем обвързван с храната и водата, която одобрявам по време на мачовете си.

Бях болен и фокусът ми беше върху спомагателни тренировки и физическо възобновяване, само че това не е опрощение. Знам какво да хапвам и пия по време на мач и не го направих против Баез, което докара до спад във физическата ми сила и обезводняване. Това е доста неприятно. Сега няма какво друго да направя, с изключение на да поема отговорност, да се поуча от този случай и да продължа напред " - приключва международният номер 12.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР