Анди Мъри нарани сериозно ахилесовото си сухожилие на Мастърса в

...
Анди Мъри нарани сериозно ахилесовото си сухожилие на Мастърса в
Коментари Харесай

2 месеца след тежката контузия: 37-годишният шотландски боец Мъри се завърна с победа в Тура!

Анди Мъри нарани съществено ахилесовото си сухожилие на Мастърса в Маями и въобще не беше несъмнено дали той ще може да приключи своята кариера на корта, откакто на няколко пъти съобщи, че няма да играе професионален тенис след края на това лято. За благополучие, някогашният номер едно въпреки всичко се размина с това да бъде опериран и през вчерашния ден вечерта направи своето завръщане на корта, изигравайки първия си дуел от месец март насам.

Мъри излезе на централния корт в Бордо, изправяйки се против локалния представител Кириан Жаке. Младият квалификант затрудни съществено именития си противник при започване на срещата, само че последователно 3-кратният " мейджър " притежател стартира да взема превес, а французинът очевидно беше изтощен от мачовете си в пресявките и се отдръпна при започване на втория сет - 7:5 2:0 и отричане на Жаке. Така ветеранът откри победоносно клей сезона си, а във втория кръг на Чаланджър надпреварата го чака надалеч по-тежък противник, а точно международния номер 115 - Грегоар Барер.

Любопитното е, че конкуренцията дава цели 125 точки за ранглистата и е от най-високия Чаалнджър сан, като измежду участниците са Артур Фис, Танаси Кокинакис, Даниел Еванс, Александър Шевченко, Роберто Баутиста Агут и друга от огромните митове на играта - Стан Вавринка.

Припомняме ви, че Мъри през предишния сезон по това време завоюва купата на Чаланджъра в Екс-Ан-Прованс и ще се нуждае от мощно присъединяване в Бордо, с цел да резервира позиции измежду първите 70, а към този момент 2-кратният олимпийски златен медалист възнамерява да играе също по този начин в Женева и на Ролан Гарос.

Great to see back competing
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР