Щатен служител на вътрешното министерство на САЩ вчера стана първото

...
Щатен служител на вътрешното министерство на САЩ вчера стана първото
Коментари Харесай

Първи служител от еврейски произход, назначен от Джо Байдън, подаде публично оставка заради войната в ивицата Газа

Щатен чиновник на вътрешното министерство на Съединени американски щати през вчерашния ден стана първото политическо лице от еврейски генезис, обществено подало оставка в символ на митинг против поддръжката на Белия дом за Израел във войната в Газа, заяви АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Лили Грийнберг Кол, специфичен асистент на ръководителя на Вътрешното министерство Деб Холанд, упрекна президента Джо Байдън, че употребява евреите, с цел да оправдае американската политика във връзка с спора.

Кол работеше за предизборния щаб и на Байдън, и на вицепрезидента Камала Харис и е отдавна деятел и покровител за Израел във Вашингтон, преди да влезе в държавното управление.

Тя е петият щатен чиновник на приблизително и високо равнище, обявил обществено оставката си в символ на митинг против военната и дипломатическа поддръжка, оказвана от администрацията на Байдън за Еврейската страна по време на продължаващата към този момент седми месец война в Газа.  Тя е и второто лице, назначено на политически принцип, което обществено се отдръпва от поста си, откакто чиновник от министерството на образованието от палестински генезис подаде оставка през януари.

„ Вече не мога да не преставам да съставлявам администрацията си “, съобщи Кол. „ Байдън трансформира евреите в лице на американската военна машина. Това е надълбоко неправилно “, съобщи Кол, акцентирайки, че поддръжката за войната „ е злополучие – освен за палестинците, израелците, евреите и американците, само че и за неговите предизборни вероятности “.

Междувременно говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че администрацията на Байдън се пробва да изтегля американските медици от Газа.

По-рано тази седмица представители на Палестинско-американската здравна асоциация обявиха пред в. „ Вашингтон пост “, че са блокирани в палестинския анклав, откакто Израел затвори граничния пункт край южния град Рафах.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР