Акупресурни точки при настинка, които ще ви помогнат за облекчаване

...
Акупресурни точки при настинка, които ще ви помогнат за облекчаване
Коментари Харесай

Акупресурни точки при настинка и проблеми с щитовидната жлеза

Акупресурни точки при простуда, които ще ви оказват помощ за облекчение на положението ви.

Акупресурата е антична просвета, която се употребява от хиляди години за лекуване на разнообразни болести, облекчение на неприятни признаци и мъчителни чувства.

Както знаете, всяка точка в тялото се намира на избран меридиан и е обвързвана с даден орган или система. В тази публикация ще приказваме за елементарната простуда и функционалността на щитовидната жлеза, както и за акупресурните точки, които могат да ни оказват помощ да облекчим признаците при вирусно заболяване и да балансираме действието на щитовидната жлеза.

Точка LI4
Намира се сред палеца и показалеца. Масажът на тази точка оказва помощ при настинки. В допълнение, LI4 може да помогне в битката с хипертиреоидизма. Бременните дами би трябвало да заобикалят да подтикват тази точка.

Точка LI11
Помага при простуда и при грип. Разположена е на лакътната дипла от външната страна на ръката. Съвременната рефлексотерапия оповестява, че тя също може да помогне за контролиране на признаците на хипотиреоидизъм.

Точка GV24.5
Намира се тъкмо в средата на веждите. Това е по този начин наречената точка на третото око. Когато се подтиква, облекчава положението при запушен нос и признаците на хипотиреоидизъм.

И най-после, не може да не се споменем доста значимата и потребна точка K27.

Как работи K27?
Тя се намира в дупката сред гръдната кост и ключицата симетрично от двете страни на централната ос на тялото.

 Акупресурни точки при простуда и проблеми с щитовидната жлеза

Препоръчително е да притискате тази точка за две до три минути, три до пет пъти дневно.

K27 подтиква отделянето на храчки, облекчава болките в гърлото, оказва помощ при плитко или затруднено дишане, стягане в гърдите, болки в гърдите и проблеми с щитовидната жлеза.

Освен че оказва помощ при проблеми с щитовидната жлеза, простуда и грип, K27 може да облекчи и положението при безпокойствие, под паника офанзиви и хълцане. Редовното стимулиране на тази точка ще укрепи имунната ви система, тъй че тялото ви ще е по-устойчиво на настинки.

Вижте още: Гаргара на гърлото с ефикасни домашни предписания

За да засилите резултата на акупресурния масаж при настинки, не забравяйте да вършиме гаргара със солена вода и да пиете чай с лимон.

Масажирайте тези акупресурни точки при простуда и положението ви скоро ще се усъвършенства! Опитайте!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР