Акцията на Международния наказателен съд (МНС) около заповедта за арест

...
Акцията на Международния наказателен съд (МНС) около заповедта за арест
Коментари Харесай

Френският депутат Тиери Мариани: Международният наказателен съд не е за правосъдие, а за пропаганда

Акцията на Международния углавен съд (МНС) към заповедта за арест на съветския президент Владимир Путин няма нищо общо с правораздаването, съобщи през днешния ден в изявление за ТАСС френският народен представител Тиери Мариани.

" Решението на МНС е деяние в границите на пропагандната война, а не юридически акт ", съобщи депутатът. " То няма да има никакъв резултат в правната област ".

Мариани припомнил, че престижът на МНС " не се признава от три от непрекъснатите членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации - Русия, Китай и Съединени американски щати ".

" Юрисдикцията на този съд не се признава и от редица други сили, в това число и от Индия ", добави френският народен представител.

" Намирам за комично, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън похвали решението на МНС, защото личната му страна не признава тази институция ", означи Мариани.

Той също по този начин дефинира като неуместно изказванието, че решението може да попречи на съветския президент да пътува в чужбина. " Цялото това нещо е неуместно ", сподели Мариани. " Това не е нищо повече от пиар акция в границите на пропагандната война. "

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР