Руските войски продължават настъплението си при Волчанск, Часов Яр и

...
Руските войски продължават настъплението си при Волчанск, Часов Яр и
Коментари Харесай

ISW: Руската армия прехвърля части в Херсонска област, настъпва на всички направления

Руските войски не престават настъплението си при Волчанск, Часов Яр и Авдеевка, както и в западната част на Запорожка област и в делтата на река Днепър. Вероятно Москва трансферира и спомагателни елементи в Херсонска област. Това се споделя в нов отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предават украинските медии, представени от " Фокус ".

Руските войски струпват лимитирани и некомплектовани подразделения покрай границата със Сумска област, с цел да привлекат елементи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в региона от други браншове на фронтовата линия в страната.

Докладът се базира на информация от заместник-командира на една от бригадите на ВСУ, която работи в северната част на Харковска област. Според него руснаците струпват войски на Сумско направление, в това число с присъединяване на бойци на чеченския водач Рамзан Кадиров. Ограниченият брой на персоналния състав обаче допуска, че задачата на Русия е да забави и консолидира украинските сили в този регион на интернационалната граница.

Украинският боен наблюдаващ Константин Машовец заяви, че съветската формация в региона на Курск наброява до 10 000 души.

Според специалиста тази група се състои от:

- Три недокомплектовани мотострелкови полка, на всеки от които липсват по един или два батальона;

- Осем мотострелкови, танкови и пехотни батальона;

- Един батальон въздушнодесантни войски (ВДВ), прехвърляни от разнообразни елементи, съединения и военни окръжия;

- Най-малко две десантни елементи в ешелон на усилена рота или малоброен батальон.

В началото на май Машовец заяви, че съветската формация в региона на Курск включва неидентифициран батальон. Един от съветските военни блогъри означи, че съветският 3-ти въздушнодесантен батальон от 104-ти въздушнодесантен полк (76-а въздушнодесантна дивизия) се намира в Курска област.

" Дори лимитираната съветска интензивност в други сектори от интернационалната граница под минимума за настъпателни интервенции може да докара до евакуиране на подразделенията на украинските сили за защита от други браншове на фронта при положение на опасност от съветско навлизане в други гранични зони. Излизайки отвън северната част на Харковска област, войските на агресора ще могат да привлекат вниманието и да фиксират ВСУ в този регион “, се споделя в отчета на ISW.

На 20 май съветските войски са траяли настъплението си в региона на Липци (североизточно от Харков), само че няма доказани промени във фронтовата линия в региона. Московски военни репортери настояват, че руснаците са напреднали на 200-400 метра покрай Липци и са завладяли дача северно от обитаемото място.

Руски източник твърди, че войските на Москва също са напреднали покрай Зелени (източно от Липци), само че ISW не откри образно удостоверение на тези изказвания.

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) заяви, че съветската войска продължава настъплението си в региона на Липци и Зелени.

От Москва неотдавна потвърдиха атака във Волчанск (североизточно от град Харков). Геолокационни фрагменти, оповестени на 18 май, демонстрират, че руснаците неотдавна са навлезли в центъра на Волчанск, северно от река Волча.

Руските военни репортери настояват, че войските им са напреднали 150-600 метра в посока Волчанск.

Генералният щаб на ВСУ заяви, че руснаците не престават настъплението си в региона на Волчанск и Старица (югозападно от Волчанск).

Руски блогър твърди, че позиционните боеве се водят край Старица и Бугроватка (югозападно от Волчанск).

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР