Украинският президент Володимир Зеленски за пореден път подчерта спешната нужда

...
Украинският президент Володимир Зеленски за пореден път подчерта спешната нужда
Коментари Харесай

Зеленски критикува бавното предоставяне на западна помощ за противовъздушна отбрана

Украинският президент Володимир Зеленски за следващ път акцентира незабавната потребност на страната му от оръжия за противовъздушна защита, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Украйна най-спешно се нуждае от повече системи за противовъздушна защита и западни изтребители, съобщи Зеленски в ежедневното си видеообръщение в понеделник вечерта.

" За страдание свободният свят няма бързина по тези два въпроса ", сподели той и добави, че с помощта на въздушното си предимство Русия е в положение да унищожи украинските градове и отбранителни позиции с планиращи бомби.
 
Според Зеленски руснаците интензивно употребяват разрушителна тактичност на фронтовата линия край Харков и в източната част на Украйна, в Донецка област, в посока Часов Яр и Покровск.

През последните дни Зеленски към този момент няколко пъти изиска доставката на две спомагателни системи за противовъздушна защита " Пейтриът ", напомня ДПА.
Той съобщи, че това ще обезпечи по-добра отбрана на Харков, който неведнъж е бил нападнат от въздуха. Градът в Североизточна Украйна е един от най-тежко засегнатите от войната.

Споменатите от Зеленски изтребители бяха обещани на Украйна преди една година. Според формалната информация обаче Ф-16 към момента не са пристигнали.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР