75% от работещите българи изпитват стрес на работното място. Това

...
75% от работещите българи изпитват стрес на работното място. Това
Коментари Харесай

75% от българите изпитват стрес на работното място

75% от работещите българи изпитват стрес на работното място. Това откри български екип от лекари в границите на новаторски план, показан през днешния ден в столичния Техпарк.

Стресът, умората и депресията вървят ръка за ръка. Понякога хората изпитват непонятен дискомфорт и нямат сили за нищо.

" Нашият план е насочен тъкмо към тези хора, да можем да им дадем по някакъв метод опцията те да схванат какво се случва с тях и естествено да подхващат някакви ограничения до момента в който не е късно ", изясни Силвия Куманова, планов управител.

Евгени Митев е един от участниците в проучването. Занимава се с ръководство и реклама. Резултатите му демонстрират " насъбран стрес със задна дата ".

" Всъщност стресът се натрупва и остава следи в организма, това е доста значимо. Ние не си даваме сметка, че трупаме стрес и мозъкът реагира ", споделя той.

Изследването демонстрира, че работохолизмът е адреналинова взаимозависимост, а от стрес страдат най-вече образовани хора. Неслучайно доста сполучливи предприемачи вземат решение да оставят досегашния си живот и се обръщат към природата.

" Тоест остарели парактики на хиляди ходини, йога, медитация, вярно хранене, поддържане на баланс сред психическо и физическо ", изясни Пенчо Пенчев.

Животът без стрес е неосъществим, само че въпросът е да знаем по какъв начин да го управляваме. Най-важен се окаазва салдото сред работата и персоналния живот.

Последствията от напрежението могат да се появат повече от 6 месеца по-късно, тъй че бъдете осъзнати. Когато имате потребност от отмора, просто спрете за малко, без да се отказвате.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР