5-годишната Хане Амадин Димо, чието лице и тяло бяха изгорени

...
5-годишната Хане Амадин Димо, чието лице и тяло бяха изгорени
Коментари Харесай

Турски доктори се грижат за 5-годишно момиче, попаднало под бомбите на Асад

5-годишната Хане Амадин Димо, чието лице и тяло бяха изгорени поради бомба, блъснала дома ѝ при бомбардировки на режима на военнопрестъпника Башар Асад, от две години получава лекуване в турска болница.

Специалисти от университетската болница „ Акдениз” се грижат за момичето от Сирия, чийто дом е бил изумен при бомбардировки в Алепо преди четири години. Макар да е реализиран забележителен прогрес в лекуването, момичето се нуждае от още 7-8 интервенции, с цел да се върне към естествения живот. Майката на дребната Хане – Фатма Димо, съобщи пред DHA, че пожар е горящ в дома им след бомбардировка на режима на Асад.

Къщата е била унищожена, а децата ѝ са потърпевши тежко. Освен това е изгубила доста родственици при офанзивите. Филантроп от Истанбул е оказал помощ на фамилията и е покрил лекуването на дребната Хане. Проф. Йомер Йозкан, лекуващ сирийчето, съобщи, че лекарите вършат всичко допустимо, с цел да му оказват помощ да се приспособява към обществения живот след две години на здравна грижа. Лицето на момичето е било обезобразено, а цялото ѝ тяло – изгорено. Лекарят добави, че възнамерява да продължи интервенциите, до момента в който не получи приемлив резултат.

Снимка: AA  Турски доктори се грижат за 5-годишно момиче, попаднало под бомбите на Асад

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР