Военните престъпления на Русия и режима на Башар Асад в

...
Военните престъпления на Русия и режима на Башар Асад в
Коментари Харесай

Да нарушиш примирието 800 пъти: престъпленията на Русия в Сирия продължават

Военните закононарушения на Русия и режима на Башар Асад в Сирия не стопират. За последните 45 дни примирието в Идлиб е било нарушено 800 пъти от съветските сили и бойците на Асад, съобщи „ Дейли Сабах”.

Най-малко 66 цивилни са били убити. Асад и Русия ускориха офанзивите си в северозападната сирийска провинция Идлиб като част от военната си акция против опозиционния бастион. Организацията „ Бели каски” разгласи, че са били атакувани жилищни квартали. Доброволци на място оповестяват за „ непрекъснати бомбардировки”.

Идлиб попада в зоната за деескалация, основана според съглашение сред Турция и Русия през март 2020 година. Това обаче не пречи на съветските сили да нарушат 800 пъти краткотрайното помирение, атакувайки цивилни невъоръжени жители. Режимът на Асад непрекъснато нарушава прекратяването на огъня в страната, която от 2011 година е в революция.

Провинция Идлиб е дом на близо три милиона души. Близо 75% от популацията в следения от опозицията район разчита на филантропичната помощ, с цел да задоволи главните си потребности. Мнозина от разселените поради войната жители са потърсили заслон в лагери покрай границата с Турция. Хиляди фамилии имат остра потребност от филантропична помощ, до момента в който се борят да живеят в тежки условия.

Силите на режима на Башар Асад и Русия не престават да бомбардират и постановат обсадата на доста жилищни квартали и в провинция Дараа в южната част на Сирия. „ След бомбардировките и обсадата желанията на режима са явни - да нахлуе в едноименния град Дараа и да извърши кланета”, показаха от „ Белите каски”. Осем цивилни, в това число деца, са измежду 23-те души, убити предишния четвъртък в жестоки конфликти в Дараа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР