Групировки планират нападения с използването на токсични вещества в сирийския

...
Групировки планират нападения с използването на токсични вещества в сирийския
Коментари Харесай

Русия: Готвят химическа атака в Сирия

Групировки възнамеряват набези с потреблението на токсични субстанции в сирийския Идлиб. Това съобщи в петък Вадим Кулит, заместник-шеф на Руския център за помиряване на противоположните партии в Сирия, представен от ТАСС.

" Руският център за помиряване на противоположните страни в Сирия получи информация, че бойци от терористичната формация " Хаят Тахрир ал Шам " (забранена в Русия) възнамеряват провокация с потреблението на токсични сътрудници в западните региони на Идлиб, заяви той.

Според Кулит, терористи и деятели на организация " Бели каски " са доставили с камиони към 10 варела с токсични сътрудници до селището Харим в провинция Идлиб.

" Според нашата информация бойците възнамеряват да провеждат подправена химическа офанзива в южната част на билото Джебел ал-Залайд, с цел да обвинят сирийските държавни сили за потреблението на химическо оръжие против цивилни ", сподели той.

Руският спогодителен център продължава да извършва предоставените задания след привършване на военната акция в Сирия. Служителите на центъра постоянно обикалят освободените региони на страната, с цел да оценят филантропичната обстановка. Основните старания на съветските военни в този момент са ориентирани към помощ на бежанците, които се връщат по домовете си, и евакуация на цивилни от зоните за деескалация.

Сирийските и съветските самолети са направили кръвопролитни въздушни удари, представляващи военни закононарушения, по учебни заведения, лечебни заведения и пазари в провинция Идлиб. Това оповестиха преди година проверяващи от Организация на обединените нации в отчет, в който също по този начин се осъждат и нападенията на джихадистите.

Въоръженият спор в Сирия продължава към този момент 10 години. В края на 2017 година беше оповестена победа над терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ). В обособени региони не престават интервенциите за пречистване на съперниците на режима на Башар Асад, като в северната част на страната работят няколко антиправителствени протурски групировки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР