Два месеца след преизбирането си сирийският президент Башар Асад подписа

...
Два месеца след преизбирането си сирийският президент Башар Асад подписа
Коментари Харесай

Башар Асад официално обяви новото сирийско правителство

Два месеца след преизбирането си сирийският президент Башар Асад подписа през днешния ден декрет за сформирането на новото държавно управление на страната. В него по-голяма част от министрите са членове на предходното държавно управление, съобщи Франс прес.

На 17 юли Асад постави клетва за четвърти президентски мандат, към два месеца след преизбирането си с 95,1 % от гласовете, съгласно публични данни на управляващите, на избори, необятно подложени на критика от опозицията и от Запада.

Публикуваният през днешния ден декрет не планува огромни промени, като министерствата, свързани със сигурността - тези на защита, външните работи, финансите и други - са поверени на министрите, които са заемали тези длъжности в предходното държавно управление, заяви Българска телеграфна агенция.

От общо 29 министерства единствено пет са управлявани от нови министри: министерствата на информацията, на вътрешната търговия и отбраната на потребителите, на труда и обществените грижи, както и две държавни министерства.

Бившият министър на водните запаси Хусейн Арнус, който към този момент бе назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността министър председател през август 2020 година, е преназначен на премиерския пост.

Сирия от 2011 година е обхваната от спор, който провокира сериозна обществена и икономическа рецесия, изострена от глобите на Запада, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР