2022-а не е най-подходящата за осъществяване на големи цели, защото

...
2022-а не е най-подходящата за осъществяване на големи цели, защото
Коментари Харесай

Как да не си давате обещания, които не може да изпълните?

2022-а не е най-подходящата за реализиране на огромни цели, тъй като е прекомерно непредсказуема

Върлува международно злополучие и доста неща са отвън надзор. Под ваш надзор обаче е отношението ви към тях, тъй че не го изпускайте. Включително и като си давате обещания, които не сте в положение да извършите.

Когато мъдрите хора споделят, че всяка рецесия е и опция, имат право. Например, в персоналния ви живот в този момент се дават непредвидени шансове. Може би сте осъзнали какъв брой преходни са кариерата и материалните придобивки – един ковид може да ги отнесе в небитието дружно с притежателя им. Но пък какъв брой са ви скъпи миговете със фамилията и с приятелите, за които преди пандемията все не ви оставаше време.

Щом е по този начин, помислете още веднъж какви би трябвало да са обещанията, които ще си дадете за идната година. За отношението ви към себе си и към фамилията значително те са във ваши ръце, макар болестта и произлизащите от нея проблеми.

А в случай че се съмнявате дали в този момент е моментът да си ги давате – да, в този момент е моментът

Психолозите споделят, че макар публикуваните клишета краят на остарялата година не е най-хубавото време за равносметка, а 1 януари на новата – за обещания. Тогава множеството хора не могат да бъдат справедливи. Най-често се настройват приповдигнато поради празниците, а резултатът е, че си дават по-високи оценки и си слагат неизпълними упоритости. Или си насочат пожелания, които доста се разграничават от обещания. Или пък се въздействат от нещо моментно.

Специалистите по любовни и фамилни връзки споделят, че доста хора са се научили по какъв начин вярно да проучват професионалните си достижения и да си слагат цели за кариерата, само че напълно не са почтени и рационални, като мислят за персоналния живот.

Ако нещо в него не ви харесва, би трябвало да методите таман като към настоятелен проблем – умерено и оптимално независимо, с цел да го разберете и да набележите по какъв начин да го решите.

Да речем, че предходната с година поради карантината доста повече се затворихте у дома с обичания и внезапно се оказа, че ви е мъчно.

Е, не сте от фамилиите, в който е избило домашно принуждение. Но забелязвате пукнатини във връзката, които не смятахте, че съществуват. Експертите поучават да си зададете въпроси, които ще ви разрешат да оцените персоналния си живот и да си извършите правилните заключения, с цел да си дадете и правилните обещания. Трябва да мислите по-широко и по-дълбоко, не за дреболии.

Няма смисъл да предъвквате някаква съответна засегнатост или кавга, единствено ще я изживявате още веднъж и ще загубите обективност. Освен това въпросите не трябва да са доста, с цел да не се разпилявате.

Може да започнете с позитивното:

„ Кое е достижението, с което се гордея “ и „ Коя беше мощната персонална линия, която използвах, и какво завоювах от това? “

Продължете с възможните проблеми. Запитайте се „ Кой беше най-предизвикателният миг за мен и за мъжа ми през предходната година и за какво? “ После „ Каква компликация срещнахме повече от един път и за какво? “, „ Какво опитахме и се провалихме? “ Накрая „ Ако можех да трансформира едно нещо, което се случи през предходната година, какво би било то? “

Щом сте откровени пред себе си, като си отговаряте на тези и на други сходни въпроси, ще опознаете връзката или брака си, фамилния си живот през компликациите, грешките, положените или неположените старания. Така ще ви стане ясно в какво да се концентрирайте през идващите месеци, с цел да постигнете естетика.

В това също можете да си помогнете с въпроси:

• Какъв съвет бих дал на различен човек от опита в фамилния живот, който натрупах през предходната година?

• Кои са трите казуса, които ми се костват сложни през днешния ден, а в края на 2022 година не бих желала да съществуват?

• Какво от опита през предходната година ще ми помогне в това?

• Ако можех с магическа пръчка да придобия едно умеене, какво би било то?

• Кое е достижението, с което бих желала да се гордея в края на 2022-а?

• Кои са петте думи, с които бих желала да опиша персоналния си живот през 2022 година?

Всички тези въпроси водят към обещанията, които би трябвало да си дадете.

Постарайте се обаче да са колкото може по-конкретни

Например, „ Да не се нервирам на обичания “ е доста общо. Прилича повече на благопожелание в сравнение с заричане.

Когато сте си дали сметка защо му се ядосвате на този мъж, един вероятен излаз е да му го кажете и да обсъдите по какъв начин да постъпвате и двамата, с цел да измененията ситуацията. А може би това е умеенето, което желаете да придобиете – да не драматизирате някои негови неприятни привички и да не се дразните от тях? Остава единствено да си обещаете „ Като се ядосам на мъжа си, няма да се карам, а ще броя до 10 и ще вдишвам надълбоко “.

Това към този момент наподобява на проект за деяние. Ако по този начин построите всички обещания, които си давате за фамилния живот, ще ви се получат.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР