Зрители на БНТ от Варна се обърнаха към нас за

...
Зрители на БНТ от Варна се обърнаха към нас за
Коментари Харесай

Как изчезна улица във Варна?

Зрители на Българска национална телевизия от Варна се обърнаха към нас за подпомагане, тъй като улицата им е изчезнала от картата на града и в този момент живеещите там не могат да извадят даже скици на парцелите си. При построяването на бул. " Левски " улица " Георги Сотиров " в квартал " Победа " е разрушена от тежките строителни машини. Оказва се по-късно е заличена от градоустройствения проект, а жителите в региона от месеци са в невъзможност.

Варна

Румяна Тодорова живее на улица " Георги Сотиров " от дете. Сега тя може да стигне до дома си пешком, само че не и с автомобил, тъй като улицата е унищожена и затрупана със строителни боклуци. Пред същия проблем са изправени и съседите ѝ.
Румяна Тодорова: " Оказа се, че нашата улица не попада на никое място в кадастралните проекти на града и от общината пристигнаха представители и се изумиха, че има кооперация и къщи. П лащаме си налози за парцелите, попадаме на тази улица, само че нея я няма в картите ".
Сега живеещите на несъществуващата към този момент улица са принудени да паркират колите си надалеч от домовете си и да търсят обиколни направления, с цел да стигнат до най-близката спирка на градския превоз.
Румяна Тодорова: " Оставили са ни веднъж през строителния обект, за който споделиха, че е краткотраен. Пътят е черен, в случай че завали дъжд е недостъпно. Спираме в задните улици колите си. "
Ако се наложи хората да отидат към центъра на града пешком, би трябвало да минат край работещите тежкотоварни машини на строящия се бул., което е рисково.
Румяна Тодорова: " За коли за спешна помощ, за пожарни, просто нека не се постанова. Имаме възрастни хора. Жена на хемодиализа, която три пъти в седмицата върви. "
От Община Варна обявиха, че се планува улица " Георги Сотиров " да бъде обвързвана с други две прилежащи, с цел да се обезпечи достъп за колите. Пешеходците ще пресичат новия бул. по пасарелка, която ще бъде построена на прилежащата улица " Магнолия ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР