Националният младежки комитет на ВМРО сезира Софийската градска прокуратура за

...
Националният младежки комитет на ВМРО сезира Софийската градска прокуратура за
Коментари Харесай

Мила Роберт оскверни българското знаме на София Прайд: ВМРО сезира прокуратурата

Националният юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация сезира Софийската градска прокуратура за " обществено и демонстративно поругаване на българския трибагреник по време на " София прайд ". Става дума за това, че от сцената на събитието певицата Мила Роберт е съблякла рокля с цветовете на българското знаме, след което я хвърлила на земята, оставайки по облекло с цветовете на ЛГБТИ+ придвижването.

По мотив стореното от изпълнителката през уикенда в обществените мрежи се надигна неодобрение. Действията си дъщерята на Ваня Щерева изясни като предпочитание " да постави светлина на един огромен проблем - омразата, в която живеем " и уточни, не е целяла да се подиграва с флага. В серия от изявления Роберт помоли за амнистия:

" Простете, че ви нервирам. Имам една фантазия и тя е прошката. Има място за всички на този свят и какво да създадем хора като мен, че сме родени в страна, която желае да ни избие? Не ви искам злото, дори малко ви обичам. Нека имате място в сърцата си за мен, за вашите братя и сестри, за всеки, който не съответствува с вашите показа за " естествен човек ".

От Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация обаче споделят, че изпълнителката " гордо показала шарените одежди, с което сподели цялостното си неуважение и отказване от националния знак ". Председателят на комитета Христо Иванов напомня, че това е в нарушаване на член 108, алинея 2 от Наказателния кодекс и съставлява очерняне на знамето на Република България. Наказанието е отнемане от независимост до две години или с санкция до 3000 лв..

" Действията на Мила Роберт Гергова съставляват очевидно нарушаване на този член, защото тя употребява знамето като облекло, след което го съблича и демонстративно го хвърля на земята пред многочислена аудитория и в подтекста онлайн лъчение, което обективно опетнява смисъла и символиката на националния знак ", се споделя още в сигнала.

Към него се прецизира, че действието е осъществено към 19:28 ч. и може да бъде забелязано във видеото (на 3:29:25) от живото лъчение във Facebook страницата на мероприятието, което се организира в събота на площад " Княз Александър Батенберг ".

" София прайд " се организира на Черешова задушница, като от младежкия комитет на Вътрешна македонска революционна организация означават, че това е било в навечерието на огромния християнски празник Петдеседтница. Според тях уредниците са се подиграли с надслова на едно от събитията на Месеца на фамилията, а точно концерта " Нашият дом е България ", като оповестиха за слоган на " София прайд " - " България е и нашият дом ".

" Това единствено по себе си изрично опонира с дейностите, демонстрирани от посетителите на събитието, които намерено се подиграват с обичаите и традициите на България, като ги назовават " ганьовщина ", " отживялост " и " назадничавост ". Всичко това в композиция с демонстрацията от страна на Мила Роберт задоволително красноречиво разказва настройките на участниците в събитието.

Действията на Гергова са образец за извънреден цинизъм и смелост, защото те са осъществени по време на мероприятие с голяма централизация на публично внимание, по време на наличието на огромна аудитория и по време онлайн лъчение в обществените мрежи и други медийни и немедийни канали за разпространяване на информация. Това държание е в директно нарушаване на закона и съставлява жестоко накърняване на националната горделивост и чест. "

Националният юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация декларира, че " българското знаме не може и не би трябвало да бъде употребявано като дреха, нито да бъде събличано и хвърляно на земята. Тези дейности съставляват освен жестоко нарушаване на закона, само че и са директна насмешка с националния знак, което е неприемливо в една демократична страна, където уважението към националните знаци би трябвало да бъде преди всичко ".

Против провеждането на " София прайд " на Черешова задушница се оповестиха и социалистите в Столичния общински съвет, а от Българската православна черква оповестиха, че опълчват " на опитите прегрешението да се постанова като норма и полезност ".

Певицата Мила Роберт провокира бурни реакции след присъединяване си на София Прайд.

Певицата се появи на сцената с рокля с цветовете на българския трикольор. По време на изпълението си Мила я съблече и захвърли на земята, като остана по облекло с цветовете на ЛГБТИ+ придвижването.

В обществената мрежа Инстаграм Мила Роберт съобщи, че не е желала " да се подиграва с флага ".

" Направих го, с цел да сложа светлина на един огромен проблем - омразата, в която живеем. Има място за всички на този свят и какво да създадем хора като мен, че сме родени в страна, която желае да ни избие?, написа певицата.

" Не ви искам злото, дори малко Ви обичам. Нека имате място в сърцата си за мен, за вашите братя и сестри, за всеки, който не съвпда с вашите показа за " естествен човек ", споделя още Мила Роберт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР