Зловещо послание до медия изпрати хазартният бос с 18 обвинения

...
Зловещо послание до медия изпрати хазартният бос с 18 обвинения
Коментари Харесай

Кърваво писмо до медия. Ще замълчим ли?

Зловещо обръщение до медия изпрати хазартният необут с 18 обвинявания Васил Божков.  Беглецът от правораздаването, който е разследван и за няколко убийства, посегна най-брутално на свободата на словото и направи опит да затвори устата на публицистите от екипа на „ Монитор “ като хакна уеб страницата им през вчерашния ден. Тогава е втората офанзива към изданието за месец, само че този път бе още по-брутална и злокобна, тъй като съдържа и закани за ликвидиране.

Отправените кървави послания не оставят подозрение кой е техният създател - те вървяха под мотото #БъдетеСмели – хаштага, употребен от Божков за постове, с които от месец залива с апели за бунт против страната.

Именно организация „ Монитор ” бе най-смела в разкритията си по какъв начин със стотиците милиони, с които е ужилил страната, финансира опитите за сриване на държавността за да се отърве от правораздаването.

Съдържанието на публикациите в организацията бе сменено със фотография на една от знаковите фигури на прехода – Емил Кюлев, брутално разстрелян на кръстовище на бул. България  в центъра на София преди 15 години. Едва ли е съвпадане, че при офанзивата, стартирала в 20,23 в четвъртък вечерта, публикацията която бе сменена от злокобната фотография е: „ Президентът Румен Радев освети връзката си с Прокопиев, призна, че е подготвен със длъжностен кабинет “. В материала медията за следващ път разкрива подмолните обвързаности сред утвърждения персонално от някогашния съветски военачалник Леонид Решетников държавен глава Румен Радев, кръга „ Капитал “ на подсъдимия разградски олигарх Иво Прокопиев, на чието събитие отиде на крайници президентът, и митингите, опитващи се да блокират страната, за които взеха своя връх в сряда за ЧРД на Васил Божков.

На самото събитие Радев още веднъж прикани за срутване на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев, като призна, че даже към този момент е подготвен със длъжностен кабинет, който да назначи при вероятно сриване на законно определените институции у нас. „ Монитор ” обясни по какъв начин задачата на цялото мероприятие, проведено от задкулисието в страната, е била да бъдат манипулирани идните идната година избори за парламент и президент на страната.
Сплашването на медията бе направено с 5 материала с мафиотски послания от вида „ времето настъпи “ и „ милиционерските ти приятелчета “. Всеки от тях беше илюстриран със фотографията Емил Кюлев, чието ликвидиране по този начин и не беше разкрито. За сметка на това малко след кървавия атентат се появиха информации, че точно Божков е заплашвал вдовицата на Кюлев – Весела, с цел да заграби банката на мъртвия й брачен партньор „ Росексим “, както и застрахователното му сдружение.

През годините доста пъти сме били подлагани на хакерски офанзиви поради разкритията, които вършим, на афери и далавери от страна на така наречен предприемачи, сподели за „ Стандарт ” главинят редактор на „ Монитор ” Люба Будакова. Но тази офанзива се отличава с извънредно зловежия си темперамент, тъй като съдържа кървави послания, отправени по един типично мафиотски метод, добави Будакова. И дефинира офанзивата като атентат против свободата на словото в България . Това обаче няма да ни откаже, все по-решени сме да продължим да разкриваме аферите на тези хора, сподели тя.

Почеркът на този незаконен атентат съмнително съвпада  с разбиването на колата на заместител основния редактор на „ Монитор ” Наталия Радославова в края на май, сподели още Любомира Будакова. Тогава апаши разрушиха колата на „ Телеграф медия ” и показно не открадната нито една от персоналните движимости на Радославова, а ги струпаха на задната седалка. Крадците бяха хванати, само че пуснати от съда. След гневна реакция за гилдията те бяха още веднъж прибрани.

Безпрецедентната хакерската офанзива и заканите с ликвидиране, отправени през материалите на медията повдигат няколко въпроса. Първият е – има
ли Божков пръст в убийството на Кюлев? По време на гледането на ограниченията за неотклонение на задържаната група за мокри поръчки на избягалия в Дубай предприемач стана ясно, че той е разследван за убийството и на издателя на „ Телеграф медиа “, в чието издание са вестник и организация „ Монитор “ – Делян Пеевски, против предприемача Манол Велев, който към този момент над десетилетие е в будна кома, Алексей Петров и дама, която сега живее в Швейцария.

Вторият въпрос е по какъв начин европейска медия се заплашва с кърваво писмо поради разкрития за обвинени предприемачи? Ако това се беше случило със
уеб страниците на кръга „ Капитал “, през днешния ден всичките медийни бурмички към Прокопиев щяха да крещят за следващо посягане против свободата на словото. Днес, когато това се случва с медия, която разкрива, че и каолиновия им необут е в задкулисието, те оглушително мълчат.

Коя ще е идната медия, какви ще са новите закани и ще разреши ли гилдията да се насочат сходни закани?

Отговорът ще даде изясненост дали в България има свободни медии или те са жертва на паралелната страна.
„ За безскрупулния атентат против свободата на словото към този момент е сезирана ГДБОП, ще сезираме и всички европейски институции за бруталните опити на обвинения хазартен необут Васил Божков да ни запуши устата, заяви още екипът на „ Монитор ”. Категорични сме, че случилото се няма да ни спре да продължаваме с разкритията за закононарушенията и аферите освен на Васил Божков, само че и на цялото задкулисие, което към този момент десетилетия граби страната, прибавиха сътрудниците.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР