Недоволство заради липсата на асфалт. Жители на селата Гълъбовци, Гургулят

...
Недоволство заради липсата на асфалт. Жители на селата Гълъбовци, Гургулят
Коментари Харесай

Протест заради спрян пътен ремонт: Защо институциите не спазиха онова, което обещаха?

Недоволство поради неналичието на асфалт. Жители на селата Гълъбовци, Гургулят и Ракита излизат на следващ митинг, откакто години наред получаваха обещания за ремонт.

Пътят сред трите села, който не се поддържа от към 40 години, е на Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Намира се на по-малко от 10 километра от съвсем готовата автомагистрала „ Европа “, само че е сериозно разрушен. За него обаче все пак се изисква винетка. Отсечката сред селата Гълъбовци и Сливница е най-запазена.

Две села по-надолу преди са имали и асфалт. Вече го засипват с трошляк, тъй като е по-евтино. С оптималната скорост от 15 км./ч, осем километра сред Гълъбовци и Ракита се взимат за 40 мин. Въпреки че на процедура път няма, пътни знаци има и даже са относително нови.

След серия митинги от АПИ дадоха обещание ремонтът да стартира още пролетта на 2021 година Това по този начин и не стана. Жителите на трите села излязоха на следващ митинг, само че този път пред постройката на Пътната организация.

Тогава от там подсигуряваха, че нов път ще има до края на 2024 година Ремонт започва, само че откакто асфалтът беше отстранен, машините стопираха. А през днешния ден на смешка назовават трасето с името „ Пътят към Европа “.

„ Проблемът стана исторически. Това, което се случва е просто обидно. Държавата ни третира като стадо овце. С една тояжка те побутват, едни кучета те лаят и ти споделят какво да правиш, какво да не правиш. И ние овцете би трябвало да слушаме какво ни се споделя, само че на нас ни омръзна. Стига толкоз “, сподели Атанас Ловчинов пред БТВ, който не за първи път стачкува, неудовлетворен от протичащото се.

По думите на жителя Александър Маринов и кметът на община Сливница ще се включи и ще поддържа жителите в протестната им подготвеност.

„ Добрахме се до първа копка и машините стопираха. Казаха ни, че метеорологичните условия не разрешават. После бяха канализациите. Не се строеше нищо, излязоха други спънки. Започнахме да вървим по институции, само че от на никое място не получихме съответни отговори, което ни принуди да обявим протестна подготвеност. Кметът на община Сливница сподели, че ще ни поддържа. Няма да дадем задна “, сподели още Маринов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР